Najnovije

UKRAJINCI PRAVE NOVI AZOV: Prva jedinica stvorena u Harkovu, i ima novi zloslutni simbol

U Ukrajini je zvanično formiran odred Snaga za specijalne operacije „Azov” Harkov. To je u Telegramu objavio Konstantin Nemičev, načelnik štaba izviđačko-diverzantskih specijalnih snaga Kraken .

Za komandanta nove jedinice SSO Azov postavljen je  Anatolij Sidorenko, koji je svojevremeno bio jedan od osnivača ekstremističke dobrovoljačke jedinice „Skriveni korpus“

Navodno, borci nove jedinice već izvršavaju borbene zadatke u Harkovskoj oblasti. 

Sudeći po fotografijama sa svečanog osnivanja jedinice, novi Azova za sada čini oko 60 ljudi. Naoružani su jurišnim puškama M4-VAC-47 ukrajinsko-američke proizvodnje i belgijskim jurišnim puškama FN F2000 , nedavno isporučenim Ukrajini.

Oznake novog „Azova“ su plavi štit sa tri žuta mača i natpisom „SSO Azov Harkov". 

Novi simbol jedinice  odnosi se na spomenik "Tri mača" koji je bio postavljen u bazi puka Azov u blizini Mariupolja, gde se održavao godišnji pomen poginulim pripadnicim Azova, a kako se navodi na Tviteru, to je "simbol vojničke slave i obećanje osvete neprijateljima".

U jednom od videa objavljenom na Jutjubu članovi novog Azova objašnjavaju da su nacionalisti, a ne nacisti. 

Na ukrajinskim društvenim mrežama nalaze se i slike oznaka sa natpisom „SSO Azov Kijev”, međutim, još nije poznato ko predvodio ovu formaciju i koliko je boraca u njoj. Na sajtu partije „Nacionalni korpus“ nalazi se najava da je otvorena regrutacija u kijevski „Azov“. 

Šef centralnog štaba partije Nacionalni korpus i bivši komandant mariupoljskog Azovskog puka Maksim Žorin smatra da bi nova jedinica trebalo da „dostojno nastavi“ borbu „heroja sa Azovstala“. 

O raspadu ukrajinske odbrane pročitajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA