Najnovije

"KUPOLA JE POTPUNO OTKINUTA!" Borac iz Donbasa uništio ukrajinski T-72, sve je objasnio! (VIDEO)

Kamere ruske vojne televizije "Zvezda" snimile su potpuno uništen ukrajinski tenk koji je pokušao da napadne punkt Narodne milicije.

Foto: Jutjub

Pripadnik Narodne milicije Ilja Glebov, koji je učestvovao u borbi u kojoj je uništen ukrajinski T-72, odlikovan je za zasluge u borbi od strane predsednika Luganjske Narodne Republike Leonida Pasečnika.

Glebov je novinarima ruske televizije pokazao olupinu ukrajinskog tenka, i objasnio kako se odvijala bitka.

- Bila je neiskusna posada, gađali su po nama. Hteli su da pucaju i pobegnu, ali nisu uspeli. Okrenuli su zadnji deo ka nama, a momci su ispalili kumulativnu raketu. Municija je potom eksplodirala, i kupola je potpuno otkinuta - rekao je Glebov za rusku televiziju.

On kaže da se tokom borbe odmah vidi kada je neko neiskusan, i da su takvi borci uvek prve mete.

- Ne možete samo da stojite mirno, pošto mi stalno pucamo. Gađamo dok jurišamo. Oni su se samo dovezli i krenuli da nas gađaju. To je baš loše, odmah se vidi da su neiskusni. Tenkovi uvek moraju da budu u pokretu, da bi ostali celi - dodao je on.

U selu Zelenovka, sedam kilometara od Hersona, ruski vojnici supronašli mučilište koje su postavili ukrajinski nacionalisti ili vojska i minirano telo izmučenog čoveka sa uniformom ruske vojske, saopštili su za RIA novosti pripadnici ruskih bezbednosnih organa koji su izvršili raciju. Ruska novinska agencija je dobila uznemorujući snimak sa lica mesta koji možete pogledati OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA