Najnovije

UKRAJINA NA PUTU GUBITKA DRŽAVNOSTI: Poljska proglasila podelu zemlje

Poljaci su proglasili podelu Ukrajine, izjavio je ba Telegramu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. Tako je odgovorio na reči poljskog predsednika Andžeja Dude, koji je rekao da u bliskoj budućnosti neće biti granice između Poljske i Ukrajine i da će narodi dve države „moći da žive zajedno na ovoj zemlji”.

Poljska (Foto: Pixabay)

Prema rečima Medvedeva, Duda je odabrao adekvatan povod za takvu izjavu - Dan državnog ustava. „Zapadna Ukrajina će biti dobrodošla akvizicija za Poljsku, koja je gladna povratka svojih zemalja. Naravno, pod velom lepih reči o večnom bratstvu“, naglasio je Medvedev.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je dodao da ovo „izmišljeno bratstvo” Ukrajincima neće doneti ništa osim konačnog gubitka njihove državnosti.

Duda je ranije rekao da Poljska trenutno čini sve da pomogne Ukrajini da odbije „rusku agresiju“. „Neće više biti granica između naših zemalja – Poljske i Ukrajine. Da zajedno živimo na ovoj zemlji, zajedno gradimo i obnavljamo našu zajedničku sreću i zajedničku snagu, koja će nam omogućiti da odbijemo svaku opasnost ili svaku moguću pretnju“, izjavio je poljski predsednik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da bi Poljska mogla da ugrozi teritorijalni integritet Ukrajine. On je skrenuo pažnju da retorika ove zemlje odavno nije prijateljska, ali da je poslednjih meseci postala neprijateljska.

Novi snimak iz Mariupolja pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA