Najnovije

ROGOZIN: Rusija se u Ukrajini ne bori protiv nacista, nego ... (VIDEO)

Direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin izneo je svoj pogled na specijalnu vojnu operaciju koja je u toku, a takođe je objasnio šta je potrebno učiniti da bi se pobedilo.

Dmitrij Rogozin (Foto: RIA Novosti)

Rekao je da se Rusija u Ukrajini ne bori protiv nacista, već oslobađa Ukrajinu od NATO okupacije i gura najgoreg neprijatelja sa svojih zapadnih granica.

„Čak i pre fašističkog puča u Kijevu 2014. godine, Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine i Ministarstvo odbrane bili su lojalni NATO satrapi. Svojim sam očima video kako se ukrajinski ambasador u NATO-u sažaljivo mazio pred NATO zvaničnicima.

Samo postojanje Ukrajine, odvojene od Rusije, neminovno će je pretvoriti u antirusku i odskočnu dasku Zapada za agresiju na naš narod. Zato ono što zovemo Specijalna vojna operacija daleko prevazilazi svoj izvorni smisao i geografiju.

Ovo je rat za istinu i pravo Rusije da postoji kao jedinstvena i nezavisna država.

NATO vodi rat protiv nas. Alijansa to nije saopštila, ali to ništa ne menja. Sada je to svima jasno. A ukrajinski nacionalni bataljoni i Oružane snage Ukrajine u ovom ratu su potrošni materijal, topovsko meso za NATO, oni su samo operateri obučeni od NATO instruktora koji pritiskaju poluge i dugmad NATO naoružanja.

U nuklearnom ratu zemlje NATO-a ćemo uništiti za pola sata.

Ali to ne smemo dozvoliti, jer će posledice razmene nuklearnih udara uticati na stanje naše zemlje. Stoga ćemo ovog ekonomski i vojno moćnijeg neprijatelja morati da pobedimo konvencionalnim oružanim sredstvima'’, izjavio je Rogozin.

Prema njegovim rečima, takva pobeda je moguća uz punu solidarnost cele zemlje sa vojskom, uz mobilizaciju državne privrede, uz prevođenje vojno-industrijskog kompleksa i srodnih industrijskih sektora Rusije na vojnu osnovu.

I to mora da se uradi odmah i brzo, zaključio je Rogozin.

Ruska državna korporacija Roskosmos promenila je svoj logo u crvenu zvezdu „u znak sećanja na poginule u Velikom otadžbinskom ratu, u čast velikih dostignuća SSSR-a u svemiru i kao deo podrške Oružanim snagama Rusije u Ukrajini. "

Ruska državna korporacija je podsetila da je nacizam u Evropi poražen upravo pod crvenom zastavom sa zvezdom, a kasnije je počelo istraživanje svemira pod istim simbolima: lansiranje prvog satelita, let prvog kosmonauta SSSR Jurija Gagarina, prvog hodanje čoveka u svemiru i druga dostignuća.

O vojnom programu Roskosmosa pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA