Najnovije

DOK MU VOJNICI GINU U MARIUPOLJU, ZELENSKI NAGRAĐUJE PSE: Ne čuje vapaje iz ''Azovstalja'' (VIDEO)

Dok ostaci kaznenog puka ''Azov'' i Oružanih snaga Ukrajine ginu na ''Azovstalju'', vapeći za pomoć, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nagrađuje pse.

Pas Patron (Foto: Jutjub)

Iz opkoljene železare '’Azovstalj'’ u Mariupolju svakodnevno stižu nove video poruke za predsednika Ukrajine i Oružane snage Ukrajine, u kojima se oni mole da pomognu zarobljenim ostacima puka '’Azov'’ i ukrajinske vojske. Mora se napomenuti da zalihe hrane u toj fabrici nisu neograničene, a svaki pokušaj proboja je uzaludan, s obzirom da se oko '’Azovstalja'’ nalaze spremne savezničke snage Rusije i DNR.

Zelenski i njegova administracija su više puta izjavljivali da je izbavljenje '’Azova'’ i ostataka ukrajinskih vojnika praktično nemoguće, što je izazvalo negodovanje mnogih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Za to vreme, tokom posete kanadskog premijera DŽastina Trudoa, Zelenski je dodelio medalju psu po imenu Patron, koji je među ukrajinskim vojnicima postao maskota.

Pas Patron je pomoćnik ukrajinskih deminera i pirotehničara, i pomaže da se pronađu neeksplodirane eksplozivne naprave, a takođe pomaže i u pronalaženju ljudi pod ruševinama.

Kako Bajden naoružava Čečene, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA