Najnovije

KOLIKO KOŠTA NARUČENO UBISTVO U SRBIJI, SUMA JE ZA NEVERICU?! Evo koliko je plaćeno ubici!

Veruje se da ubica na trotinetu Žižića nije ni poznavao, već da je unajmljen da izvrši likvidaciju.

Foto: Jutjub

Dvadesetjednogodišnji Kraljevčanin Stefan M, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio likvidaciju vlasnika kafića "Ritual" Luke Žižića (37) u Novom Beogradu, samo je egzekutor, a potraga za nalogodavcem ovog zločina još traje.

NJemu je za ubistvo Žižića plaćeno svega nekoliko hiljada evra, a posrednik između njega i nalogodavca mu je obezbedio "štek stan" u Kraljevu u kom se krio do hapšenja, saznaje Blic.

Kako se saznaje, u stanu uhapšenog Kraljevčanina pronađena je droga i nekoliko hiljada evra, a kako se veruje to je novac koji mu je isplaćen za likvidaciju vlasnika kafića.

Da je samo egzekutor koji je bio unajmljen da izvrši zločin bilo je jasno čim je otkriveno ko je. U pitanju je mladić koji iza sebe ima samo nekoliko krivičnih dela - krađe, dilovanje droge, napad na službeno lice, krađu vozila, nanošenje teških telesnih povreda. Veruje se da on Žižića nije ni poznavao, već da je unajmljen da izvrši likvidaciju.

Ko je nalogodavac zločina, to za sada nije poznato. Proverava se da li je u pitanju "veza iz Crne Gore" odakle je Žižić rodom. U Beogradu, prema do sada poznatim informacijama, Žižić nije imao nikakve veze sa kriminalom - držao je lokalni kafić sa bratom i vreme najčešće provodio u njemu.

Upravo tu lokaciju i ubica je izabrao za izvršenje zločina. Kobnog dana, kako se sumnja, Milašinović je više puta na električnom trotinetu prošao kraj kafića u kom je Luka sedeo sa bratom, kumom i prijateljima.

U jednom trenutku trotinet je sakrio u žbunje, a on je u radnom odelu i sa maskom na licu ušao u lokal i zatražio da ode do toaleta. Par sekundi kasnije izašao je sa rukavicama na rukama i pištoljem i zapucao pravo u Žižića.

Izrešetani mladić pao je mrtav, dok su njegov brat, kum i prijatelji skočili na ubicu, oteli mu oružje, skinuli rukavice i počeli da ga tuku.

Ceo zločin, a potom i okršaj snimile su sigurnosne kamere. Međutim u jednom trenutku, iskoristivši momenat dok su prijatelji smirivali brata ubijenog, ubica je, iako sav krvav, ustao i pobegao. Uzeo je električni trotinet i pobegao u pravcu Save.

Kako je odatle pobegao do Kraljeva, i ko mu je u tome pomogao još je predmet istrage. Ali prema nezvaničnim informacijama, vlasnik "štek stana" nije ni znao ko se u njemu skriva. NJega je navodno pozvao jedan poznanik i pitao ga da li mu je stan slobodan da se tu njegov prijatelj "skloni na par dana".

Upravo u ovom "štek stanu" policija je pronašla pucača, koji je identifikovan na osnovu snimaka s kamera, ali i brojnih DNK tragova koji su ostali na mestu zločina.

U stanu je pronađena droga i nekoliko hiljada evra.

Osumnjičeni je u petak saslušan, međutim odlučio je da se brani ćutanjem. zatražen je njegov pritvor zbog straha od bekstva, ponavljanja krivičnog dela, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Izvor: Kurir/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA