Najnovije

SEVERODONJECK SAMO ŠTO NIJE PAO: Pušilin demantovao glasine da je ranjen; Ukrajinci ne prestaju sa bombardovanjem

Sva pažnja je usmerena u oslobađanje poslednja dva grada Luganske Narodne Republike – Severodonjecka i Lisičanska.

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin demantovao je glasine o svom ranjavanju, koje su preneli ukrajinski mediji.

„Sve je u redu. Gubernator Sankt Peterburga i ja smo danas bili u Marijupolju. Potpisano je bratimljenje između Marijupolja i Sankt Peterburga. Aleksandar Dmitrijevič (Beglov) i ja se osećamo sasvim dobro“, rekao je Pušilin za RT.

Ranije je ukrajinska televizija TSN, pozivajući se na savetnika ministra unutrašnjih poslova Viktora Andrusiva, saopštio da je Pušilin navodno ranjen u Limanu.

Ukrajinski vojnici su u 16.50 gađali Kirovski okrug Makejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši osam granata kalibra 122 mm.

U saopštenju se dodaje da su ukrajinske trupe ponovo granatirale Gorlovku u DNR, ispalivši 20 raketa iz raketnih sistema „Grad“.

UKS je granatirala i Jasinovatu i Petrovsku oblast Donjecka, ispalivši 13 projektila kalibra 122 milimetra, saopštilo je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da su ukrajinske snage oko 300 civila prognale u industrijsku zonu Severodonjecka, gde je danas odjeknula eksplozija.

Prema njegovim rečima, informacije o zločinima ukrajinskih nacionalističkih bataljona na teritoriji industrijske zone Severodonjecka preneo je ukrajinski ratni zarobljenik, poznat po zvučnim nadimkom „Bandera“.

„Smem da pretpostavim da militanti planiraju da iskoriste civile kao živi štit. Takođe, prema uveravanjima zarobljenog, u tom pravcu su prevezeni sanduci s eksplozivnim supstancama. Eksplozija koja je danas odjeknula, prema pretpostavkama zarobljenika, mogla je da se dogodi upravo tamo. Od sveg srca se nadamo, naravno, da nije tako“, napisao je Kadirov na Telegram kanalu.

Foto: RIA

U međuvremunu šef Komiteta Državne dume Rusije za odbranu Andrej Kartapolov dao je izjavu:

„Praktično su potpuno oslobođene teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike. Završava se čišćenje Severodonjecka. Mislim da će uskoro cela teritorija Donbasa biti očišćena od preostalih ukrajinskih oružanih formacija“.

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija u Ukrajini teče po planu.

Ko je danas uskraćen za ruski gas možete pročitati OVDE.

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA