Najnovije

POVLAČENJA PRIZNANJA KiM ODRADILI SU RUSI! Vučić pokazao da može bahatije i brutalnije – bombe i glad! (VIDEO)

Da bi se pripremila javnost, koja više od 80 odsto daje podršku Rusiji, počelo se sa uticajem na javnost na razne načine. To je i pričanje o ekonomskim posledicama, ali kakva je patologija u pitanju najviše pokazuje ova teroristička akcija sa lažnim prijavljivanjem bombi u školama, na mostovima, vodovodu, autobuskoj, železničkoj stanici... Te lažne dojave idu u prilog samo jednoj osobi, aludirajući na predsednika Aleksandra Vučića i njegov režim izjavio je Predrag Popović, zamenik glavnog i odgovornog urednika lista Tabloid gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

On je konstatovao da se tu pokazuje posebna vrsta patologije, kad vrše pritisak preko pretnji deci. 

- Svako je zabrinut i kad se prelazi most, a posebno da su bombe postavljene u školama u koje idu njihova deca, a sve da bi se stvorio utisak da to rade strane službe sa Zapada i da je jedini izlaz da uvedemo sankcije Rusiji – kazao je Popović.
On je izneo i podatak da je Rusija ta koja je izlobirala i odradila sva povlačenja priznanja Kosova i Metohije, da su sve te zemlje u dobrim odnosima sa Rusijom, te da bez pomoći ruske diplomatije ništa ne bi bilo učinjeno po tom pitanju.
Govoreći o lošoj ekonomskoj situaciji u zemlji, Popović je rekao da je „Vučića pre dve godine posrećilo sa pandemijom, a sada sa ratom u Ukrajini“. 

- Tako da sve što je loše uradio Srbiji u političkom privrednom i finansijskom smislu, sada ima alibi. Pare su potrošene u ratu protiv „nevidljivog neprijatelja“, samo za prva tri meseca pandemije je potrošio 4,2 milijarde evra, našeg novca, mog novca. A nije podneo račun šta je tu kupljeno, za šta je uloženo.  Sad ga je posrećilo sa ratom u Ukrajini, ko može bilo šta da mu prigovori, kad on uvek ima izgovor: „energetska kriza, dolazi najteža zima, biće poskupljenja, nestašice...“ Čista laž! Jedini kontinuitet u Vučićevoj politici je laž. Poskupljenja hrane, privredni kolaps, to je počelo godinu dana ranije, nekoliko meseci pre rata u Ukrajini cene hrane su otišle bar 30  odsto u odnosnu na godinu dana ranije – ukazao je Popović. 

On ističe da su Vučić i NBS na veštačko održavanje stabilnosti dinara potrošili dve milijarde evra. 

- Jer pretpostvaka je da bi građani drugačije glasali kada bi shvatili da inflacija nije sedam odsto kao što priča vlast, nego mnogo ozbiljnija. Svaki građanin to vidi, čim ode u prvu prodavnicu. Sva ta poskupljenja i privredni kolaps će Vučić da predstavi kao posledicu rata u Ukrajini: „Mi ne možemo ništa, eto vidite šta se strašno dešava“. U novembru je kilo junetine bilo preko 1.200 dinara. U novembru nije bilo rata u Ukrajini – napominje sagovornik Helmkasta.

On je kazao da je Vučić u odnosnu na prethodne valsti pokazao da lopovski sistem može biti bahatiji i brutalniji.

Rusi napreduju ka Slavjansku, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA