Najnovije

ČANAK PROVOCIRA IZ UKRAJINE: Odmah uvesti sankcije Rusiji

“Antifašista” koji pozdravlja naeonacističke militante u Ukrajini Nenad Čanak, proteklih nekoliko dana sa bliskim saradnicima je boravio u Ukrajini. Tom prilikom crnokošuljaš obišao je Lavov, Kijev, Harkiv.

Foto: Jutjub

I dok je iz Ukrajine na svom tviter nalogu objavljivao potresne fotografije, na njegov račun stizali su raznorazni komentari da je u pitanju samoreklamerstvo, dodvoravanje zapadu, a najavljena je i jedna krivična prijava protiv njega zbog brutalne izjave “da se rat u Ukrajini mora završiti smrću Putina”. U intervjuu za mejnstrim medije Čanak objašnjava šta je bio razlog njegovog iznenadnog odlaska u Ukrajinu.

Šta je bio povod da otputujete u Ukrajinu?

Važan deo mog političkog uverenja je i to da se mora biti na mestima o kojima želite da imate politički sud. Zbog toga sam još 1991. godine, kada je počinjao rat u Sloveniji, bio u LJubljani.

Prošle godine sam boravio na Kosovu i na mestima stradanja srpskih civila u Hrvatskoj. Boravio sam prošle godine 5. septembra na Cetinju, prilikom ustoličenja vladike Joanikija, te ove godine na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom i lično video sve što se događa. Posetio sam sva krizna žarišta u bivšoj Jugoslaviji. To je način razmišljanja koji negujem već duže od 30 godina.

Koliko ostajete u Ukrajini i da li ste sad uvereniji da treba uvesti sankcije Rusiji?

U ovom trenutku ne mogu učiniti više od ovoga. Puno sam razgovarao, video mnogo toga. Obišli smo puno mesta. Razgovarali sa puno ljudi. Stekao sam jasnu sliku. Sada treba pomoći Ukrajini i njenim građanima i zaustaviti jezivu Putinovu agresiju na ovu nezavisnu i suverenu državu. Ukrajinci se bore ne samo za Ukrajinu ili njihove gradove, nego i za zaustavljanje jezive mašinerije smrti, kakva je Putinova Rusija danas.

Sankcije Ruskoj federaciji moramo odmah uvesti! Moramo uraditi sve da bude jasno sa koje je strane Srbija. Agresija Putinovih neofašista na Ukrajinu je svetska sramota dvadesetprvog veka i ravna je agresiji Hitlerovog Trećeg rajha na Evropu.- rekao je Čanak.

Izvor: Nulta tačka/Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA