Najnovije

IDENTIFIKACIJA PLAĆENIKA IZ AZOVSTALJA: Ništa se ne rešava jednim dodirom

Vlasti Donjecke Narodne Republike rade na identifikaciji visokorangiranih plaćenika među nacionalistima koji su se predali iz Azovstalja, rekao je u intervjuu za RIA Novosti predsednik DNR Denis Pušilin.

Zarobljenici iz Azovstalja (Foto: RIA Novosti)

"Koliko mogu da kažem: provere se i dalje vrše, odnosno to se ne može rešiti jednim dodirom. Postoji mnogo mogućnosti da se ti podaci sakriju od naših protivnika. Proveravaju se i informacije o uništenima sa visokim činovima", rekao je on. .

Prema rečima Pušilina, „potpuno zvanične informacije će doći kasnije“.

Ministarstvo odbrane Rusije je 20. maja saopštilo da je teritorija Azovstalja oslobođena — podzemne strukture u kojima su se krile ukrajinska vojska i ekstremisti '’Azova'’ prešle su pod kontrolu Oružanih snaga Rusije. Ukupno je, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, od 16. maja oružje položilo i predalo 2.439 azovskih i ukrajinskih vojnika, koji su bili blokirani na teritoriji fabrike oko mesec dana. Šef DNR Denis Pušilin rekao je za RIA Novosti 6. juna da su militanti koji su se sakrili ili zaostali tokom predaje glavnih snaga zatočeni u Azovstalju, a takvi pojedinačni „izgubljeni“ ne predstavljaju aktivnu pretnju.

Gde završava oružje iz Ukrajine, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA