Najnovije

UBIJEN PLAĆENIK IZ CRNE GORE: Ruska vojska ga likvidirala

Ruske snage ubile su u Ukrajini jednog crnogorskog državljanina koji je kao plaćenik ratovao na strani ukrajinske vojske protiv Rusije.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Prema podacima do kojih su došli ruski istražni organi, među 6.956 plaćenika iz čitavog sveta koji ratuju protiv Rusa u Ukrajini, našla su se i dva crnogorska državljanina.

Biće posebno zanimljivo, otkriti na koji način su se ova dva crnogorska državljanina obrela na ratištu u Ukrajini i ko je učestvovao u njihovom regrutovanju na stranu ukrajinske vojske, piše Borba.


Ilustracija: Broj stranih plaćenika u Ukrajini

Prema ruskih podacima pored dva državljanina Crne Gore, na ukrajinskoj strani, kao plaćenici su se borili: 204 državljana Hrvatske, 167 državljana BiH, 156 lica sa tzv. Kosova, 150 građana Albanije, i 79 državljana Severne Makedonije.

Nakon informacije da je crnogorski državljanin poginuo u Ukrajini, oglasio se i jedan od lidera DF-a, Milan Knežević, upitavši da li će Crna Gora sad poslati 20 vojnika u Letoniju?

„Među 6.956 plaćenika iz čitavog sveta koji ratuju protiv Rusa u Ukrajini, bila su i dva Crnogorca. Kažem “bila”, jer je jedan nažalost poginuo. I šta ćemo sad? Da šaljemo 20 vojnika u Letoniju, ili će Ranko Krivokapić poslati Lavrova na voz? Sveti Petar nas je najbolje znao“, saopštio je Knežević.

O predaji u Severodonjecku pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA