Najnovije

ČAVUŠOGLU O DODIKU: Stav Turske je jasan

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je danas u Sarajevu da se odnosi Turske i Bosne i Hercegovine razvijaju u brojnim segmentima i najavio nastavak saradnje u političkom, ekonomskom i vojnom smislu, prenosi RTRS.

Milorad DEodik (Foto: Jutjub)

"U 2021. godini ostvaren je cilj od milijardu dolara u obimu spoljnotrgovinske razmene. Za ovu godinu želimo podići to na viši nivo", rekao je Čavušoglu nakon susreta sa ministrom inostranih poslova u Savetu ministara Biserom Turković.

On je dodao da turske kompanije ulažu značajan novac u BiH.

"Danas smo razgovarali i o aktuelnim dešavanjima u regiji i odrazima krize u našem bliskom geografskom prostoru. Moja poseta BiH se realizuje u okviru posete pet zemalja. Na svakom od tih susreta sam iskoristio priliku da naglasim važnost regionalne stabilnosti i da BiH predstavlja ključnu poziciju u očuvanju stabilnosti", rekao je Čavušoglu.

Osvrćući se na odnos Turske prema srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, Čavušoglu je rekao da je stav Turske jasan i da na svim susretima iskazuju nepristrasnost stavova.

"Stav Turske je jasan. Voleli ga ili ne, Milorad Dodik je član Predsedništva BiH. Mi na svim susretima iskazujemo nepristrasnost naših stavova. Sa svim sagovornicima razgovaramo na isti način kada su u pitanju odluke koje je Republika Srpska donela, kada je reč o političkom i teritorijalnom integritetu BiH. Tu je naš stav jasan sa kim god da obavljamo razgovore", rekao je Čavušoglu.

Čavušoglu je pozdravio inicijativu za održavanje sastanka na kojem bi učestvovali predsednici Turske, Hrvatske, Srbije i predstavnici naroda u BiH.

O Bošnjacima u ratu Mosada i Hamasa pročitajte OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA