Najnovije

Artiljerija „Hrabri“ razbila gruzijske plaćenike (VIDEO)

Izviđanje grupe „O” ruske armije potvrdilo je da je odred „Gruzinska legija” pretrpeo gubitke, da je demoralisan i uklonjen sa položaja.

Foto: Jutjub

Odred je delovao severozapadno od sela Mirnaja Dolina u pravcu Lisičansk. Vatra ruske artiljerije pokazala se tako moćnim argumentom „za mir“ da sada Gruzijsku legiju zamenjuje četa 4. brigade ukrajinske nacionalne garde iz Lisičanska.

Nije tajna da strani plaćenici koji dolaze u Ukrajinu da dodatno zarade sada ili masovno beže nazad ili uništeni ili zarobljeni.

NJihova očekivanja bila su da će prošetati sa dobijenim novcem na ruske vojnike. Ali ispostavilo se da je stvarnost potpuno drugačija. Ulogu plena u lovu sada obavljaju sami. Raketni i artiljerijski udari često ne dozvoljavaju ni približavanje liniji dodira. Smrt sustiže strane plaćenike na desetine kilometara od prve linije fronta.

Tako su obaveštajci grupe „O“ ruske vojske potvrdili da je odred Gruzijske legije, koji je delovao u Dubovoй Roщe na severozapadu Mirnaja Doline, pretrpeo gubitke od artiljerijske vatre, demoralisan i uklonjen sa položaja i da ga sada zamenjuje 4. brigade narodne garde Ukrajine iz Lisičanska.

Ovo nisu prvi gubici gruzijskih plaćenika. Ranije su kovčezi sa telima ubijenih militanata već bili dopremljeni avionom iz Varšave u Tbilisi.

Vredi podsetiti da su plaćenici iz gruzijske legije krivi za streljanje ranjenih ruskih vojnika u oblasti Harkov.

Kako iz Kijeva potvrđuju da je situacija izuzetno teška pročitajte OVDE.

Izvor: rusvena.su

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA