Najnovije

POČINJE EP: Srbija na Izrael

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, staruje u 17.30 sati na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj utakmicom sa Izraelom.

Foto: Jutjub

Rivali Srbije u B grupi Evropskog prvenstva biće još Engleska 22. juna i Austrija 25. juna.

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Aleksandar Jović poručio je da je njegov fokus isključivo na prvom meču Evropskog prvenstva protiv Izraela i da se ne bavi temom eventualnog plasmana u polufinale.

"Orlići" će u 17.30 sati u gradiću Žijar nad Hronom odigrati prvi meč na kontinentalnom turniru, a prethodne dane proveli su u bazi u mestu Vihnje. 

Jović je izjavio da se trenutno ne bavi pričama o eventualnom plasmanu u polufinale koje bi automatski donelo i učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine u Indoneziji.

"Naš fokus je samo na prvom sledećem protivniku, a to je Izrael. Dalje naše misli ne idu. Mislim da smo dovoljno uradili i da smo se spremili za ono što nas očekuje, da meč sa Izraelom privedemo kraju na najbolji mogući način. Dakle, možemo da pricamo o očekivanjima, imam ih i ja kao selektor, imaju ih i igrači, ali naš zadatak je samo prvi naredni meč", izjavio je Jović, a preneo sajt FSS.

Selektor je rekao da ne smatra da je Izrael najveće iznenadjenje kvalifikacija za EP i da je rival potpuno zasluženo medju najboljih osam ekipa na kontinentu.

"Mi ga ne tretiramo kao iznenadjenje, već reprezentaciju koja je pravi dobre rezultate poslednjih godinu dana. Imali su 19 utakmica, prijateljskih i zvanićnih, izgubili su samo dve, a igrali su i protiv Španije, Francuske, Nemačke...Mečevi u kojima su ostvarili pobedu ili igrali nerešeno. Radi se o veoma, veoma disciplinovanoj ekipi koja igra visok presing od prvog minuta, bore se do fanatizma. Igraju na kontranapade, imaju dva veoma brza igrača, Jednostavno, radi se o kvalitetnoj selekciji. Želim, ipak, da naglasim da se mi ne bavimo toliko njima, koliko pre svega razmišljamo o sebi. Igračima dajemo samo neophodne informacije, onoliko koliko je to potrebno. Bavimo se uglavnom samo nama, da mi budemo naša najbolja verzija i da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici", izjavio je Jović.

Kapiten selekcije Srbije do 19 godina Nikola Petković istakao je da ova grupa igrača može da ponovi uspeh generacije koja je 2013. postala prvak Evrope. 

"Spremni smo i možemo da ponovimo taj uspeh, ali to nije lako obećati. Imamo svoje snove. Treba da zaboravimo i arhiviramo uspeh iz Holandije. Fokus nam je sada samo na ono što nas očekuje u Slovačkoj. I treba da težimo plasmanu u polufinale. Idemo, ipak, od meča do meča" izjavio je Petković.

Fudbaler Čukaričkog smatra da je Srbija kvalitetniji rival od Izraela.

"Gledali smo Izrael, dobra su ekipa, ali mislim da imamo veći potencijal od njih i da smo bolja selekcija", zaključio je Petković.

Izvor: B92/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA