Najnovije

DŽONSON SE OSLANJA NA UKRAJINSKOG KOMIČARA Gardijan: Sukob u Ukrajini verovatno najskuplja psihoterapijska sesija

Britanski premijer Boris DŽonson pokušava da skrene pažnju birača sa domaćih problema razgovorom sa Vladimirom Zelenskim, kaže kolumnista "Gardijana" Sajmon DŽenkins, prenose RIA Novosti.

Foto: Jutjub

“DŽonsonovi iznenadni razgovori sa Zelenskim dešavaju se odmah nakon trenutaka velike sramote za premijera Britanije. Skoro svaki razgovor sa Zelenskim završava se velikom tranšom novca britanskih poreskih obveznika, koji je namenjen za podršku Ukrajini. Ovo je verovatno najskuplja psihoterapijska sesija u istoriji”, kaže se u članku.

Novinari su analizirali kako su se razgovori DŽonsona i Zelenskog poklopili sa vestima o novim kaznama koje su dobile stranke u Dauningstritu, zatim i sa kritikama plana za deportaciju izbeglica u Ruandu, kao i ostavkama političkih saveznika i sumornim rezultatima lokalnih izbora. Podsetimo, prošle nedelje, na pozadini "još jednog nazadovanja", britanski lider je lično posetio Kijev.

“Svim vladarima su potrebni saveti i uteha i često ih nalaze na najneobičnijim mestima. Danas se DŽonson, čini se, oslanja na ukrajinskog komičara”, piše DŽenkins.

Ranije je britanski premijer tokom posete Kijevu rekao da će ta zemlja nastaviti da jača sankcije Rusiji zbog specijalne operacije, a takođe će ojačati diplomatsku koaliciju za pomoć Ukrajini, uključujući nastavak finansijske podrške i naoružanja.

EU je već četiri puta izdvojila 500 miliona evra za vojnu pomoć Ukrajini. Ukupan iznos finansiranja nabavke naoružanja iznosio je 2 milijarde evra.

O tome kako bi Meksiko mogao da otvori vrata Asanžu pročitajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA