Najnovije

NOVI AMBASADOR ZELENE AGENDE? Šapić donosi odluku zbog “zaštite životne sredine”; vozači na udaru

Nije prošlo ni 24 časa nakon što je izabran za gradonačelnika Beograda a Aleksandar "Gangula" Šapić već iznosi svoje nove planove za glavni grad i to ne planove vezane za promene strukture konstantnog kolapsa Beograda, povećanja broja zaposlenih, migrantske krize i slično već ni manje ni više planove usko vezane za klimatsku agendu ili agendu “borbe” protiv zagađenja (globalnog zagrevanja).

Foto: Jutjub

On je najpre govorio o prioritetima te se prešaltao na kako je rekao “žrtvu koju naš narod treba da podnese” zarad očuvanja životne sredine.

Prioritet je, kaže, da Beograd bude šampion u svemu.

“Beograd jeste pobednik, Beograd je jedan od retkih gradova u svetu koji je toliko puta rušen i uvek uspevao da se podigne iz pepela i bude centar jugoistočne Evrope, jugoistočni NJujork… Imamo obavezu da nastavimo u tom pravcu i svakog dana potvrđujemo tu pobedničku crtu”, rekao je Šapić.

Naglašava da se u ovom teškom svetskom trenutku moraju odrediti prioritetni zadaci, budući da je, zbog rata u Ukrajini, težak period u celom svetu.

“Imamo velike kapitalne projekte od kojih nećemo odustati, tu nema nikakve dileme… Da li ćemo nastaviti da radimo sve dobre stvari koje su rađene – da, da li će nas objektivne okolnosti malo usporiti, sigurno da hoće… Mislim da je u ovom momentu prioritet i najvažnija stvar da obezbedimo tople domove, komunalni red, da obezbedimo javni prevoz… Naravno da nećemo odustati ni od velikih kapitalnih stvari – i obilaznice, metroa, i prerađivača otpadnih voda, rekonstrukcije bulevara, škola, obdaništa, vrtića…”, rekao je Šapić.

 

Ključni problemi i sprovođenje agende

 

Govoreći o ključnim problemima u Beogradu, gradonačelnik je napomenuo da se oni ne mogu rešiti u roku od mesec dana. Naglašava da je ekologija sastavni deo života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta.

“Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu”, rekao je Šapić i kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

“Da li će to biti šest meseci, godinu dana, dve, tri ili četiri, to će zavisiti od novih okolnosti. Nema nikakvog pritiska i uradiću sve da poboljšamo stvari u Beogradu”, rekao je Šapić i istakao da, onaj ko dobije mandat, mora biti spreman da se u svakom trenutku proveri poverenje koje ima kod građana.

A red bi bio da se još jednom podsetimo čuvene izjave Šapića od pre nekoliko godina:

Koje novi čuvar Zejtinlika pročitajte OVDE.

Izvor: NultaTačka i Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA