Najnovije

OKRUŽEN SA 2500 VOJNIKA I OFICIRA: Novi kotao za snage Ukrajine je spreman (MAPA)

Na pravcu Toškovka – Podlesnoje ruska vojska je zauzela naselja Podlesnoje i Mirnaja dolina, i učvrstila se na zauzetim linijama. Uspeha ima i na području naselja Gornoje.

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Situaciju je prokomentarisao vojni ekspert Boris Rožin:

„Dobre vesti – Gorsko-zolotojski kotao je skoro spreman. Naše trupe su zauzele Mirnu dolinu. Informaciju je već potvrdio Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Između trupa koje su napredovale iz Vrubovke i Mirne Doline ostala je samo Raj-Aleksandrovka, kroz koju prolazi poslednji put koji vodi u Gorskoe. Ali ovaj put je već pod punom vatrenom kontrolom Oružanih snaga RF. Shodno tome, operativni ambijent Gorsko-zolotske grupe (do 2.500 vojnika i oficira) ubrzano se pretvara u kotao. Neprijatelj je takođe priznao da su se Oružane snage RF već učvrstile u Ustinovki i postigle uspeh na Beloj Gori, napredujući prema Lisičansku.”

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo snimak uništavanja vatrenih položaja haubica M-777 od 155 milimetara koje je Ukrajina dobila od Sjedinjenih Država i evropskih zemalja, koji možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda/srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA