Najnovije

DODIK: Milanović u pravu kada osporava legitimitet Šmita

Hrvatski predsednik Zoran Milanović apsolutno je u pravu kada osporava legitimitet Kristijana Šmita, koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik (Foto: Predsedništvo BiH)

Dodik je istakao da je Hrvatska garant Dejtonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika. 

- Kakva je to drskost da neimenovano lice, bez legitimiteta, na odgovornost poziva šefa države garanta sporazuma kojim je institucija visokog predstavnika uvedena u BiH. Zoran Milanović je legalno izabran predsednik Hrvatske i nije valjda da Šmit misli da će ga ućutkati pismima?! Previše je svedoka njegovog nelegalnog dolaska da bi on toliko pisama uspeo poslati. Ono što je ipak vredno u ovom slučaju jeste da je Kristijan Šmit čuo za Aneks 10 Dejtonskog sporazuma - objavio je Dodik na Tviteru.

Podsećamo, Šmit je poslao juče diplomatsku notu Ambasadi Hrvatske u Sarajevu zbog izjava Milanovića koji je u više navrata govorio da je Šmit nelegalni predstavnik, budući da ga nije potvrdio Savet bezbednosti UN.

O sličnosti Srbije i Rusije pročitajte OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA