Najnovije

GDE SU OPTUŽNICE ZBOG ”SKAJ” APLIKACIJE: Nenadić na ”ribanju” u Parizu

Prema saznanjima portala Nova u Parizu je u toku sastanak tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i potpredsednika Tribunala zaduženog za istrage organizovanog kriminala. Glavna tema sastanka je skaj aplikacija i razmena podataka, koje su ključni dokaz za podizanje optužnica protiv režimskih kriminalaca.

Foto: Jutjub

Upravo je Francuska bila ta koja je Srbiji dostavila sve podatke o zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka i njegovoj sprezi sa vlašću, nakon što su on i njegovi saradnici uhapšeni. Podatke su dostavili zvanično preko Evropola.

Prema navodima optužnice, koju je potpisao tužilac Nenadić blizak režimu, više od 90 odsto dokaza je pribavljeno zahvaljujući međunarodnoj pomoći (pošto naši nisu odradili taj posao), pre svega zahvaljujući angažovanju francuske policije koja je uspela da otključa „skaj“ telefone kriminalne grupe.

Veliki deo saznanja iz optužnice je potkrepljen zahvaljujući komunikaciji između pripadnika kriminalne grupe, koji su između sebe, a putem „Skaj“ telefona, slali fotografije izmasakriranih tela.

U porukama su pripadnici klana, koristieći kodna imena, govorili šta su radili žrtvama, na koji način su ih mučili, ali i koji su im naredni koraci, sa kim iz vrha vlasti i policije su sarađivali, navodi se u optužnici.

Sve to je dostavljeno Srbiji i našim pravosudnim organima.

Šarić ponovo pao zbog skaj aplikacije

Od evropskih službi su ponovo stigli podaci i o narko bosu Darku Šariću, koga je srpsko pravosuđe pustilo iz zatvora u vilu na Dedinju.

Uhapšen je pod sumnjom da je organizovao kriminalnu grupu i davao naloge iz zatvora, i da su u sve bila uključena i trojica policajaca – načelnik Službe za kriminalističko obaveštajne poslove (SKOP) Danilo Stojanović, njegov zamenik Milutin Radovanović, kao i inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Duško Mirković.

Glavni dokaz u ovom postupku je, kako je pisao NIN, komunikacija preko Skaj aplikacije koja je Tužilaštvu za organizovani kriminal dostavljena preko Evropola i Evrodžasta.

Šarić je osumnjičen da je kriminalnu grupu organizovao početkom februara 2020. i da je doneo odluku da se ubije Milovac jer je u Južnoj Americi postupao mimo njegove volje u vezi sa poslovima sa kokainom, pisao je NIN.

Tužilac za organizovani kriminal danas u Parizu podnosi izveštaj francuskim kolegama, tako da možemo da očekujemo narednih dana nove optužnice.

Izvor: Nova/Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA