Najnovije

NEBOJŠA STEFANOVIĆ DAO IZJAVU U SUK: Ministar izašao posle skoro 3 sata

Ministar odbrane Nebojša Stefanović napustio je Sektor za unutrašnju kontrolu posle skoro tri sata.

Foto: Sinhua

Nebojša Stefanović stigao je danas u Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, gde treba da da izjavu o navodima koje je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović iznela u intervjuu za medije. Ranije u toku dana i Hrkalovićeva je dala izjavu.

Stefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović pozvani su u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) "radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti".

U jučeršnjem saopštenju MUP-a Srbije se navodi da su oni pozvani kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova povodom tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili u javnost.

- Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja - navodi se u saopštenju.

- Oni su pozvani da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal - saopštilo je tužilaštvo.

Inače, po zahtevu VJT, ovaj sektor je isti poziv pre dva dana uputio i načelniku četvrtog odeljenja beogradske policije (zaduženo za suzbijanje narkotika) Slobodanu Milenkoviću zvanom Mali Senta. Povod je javni istup Hrkalovićeve, koja je Milenkovića dovela u vezu sa rasturanjem droge.

- Navodi Dijane Hrkalović sami po sebi nisu dovoljni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju proveru - navelo je tužilaštvo.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA