Najnovije

POČELO JE: Roskosmos pokrenuo serijsku proizvodnju najmoćnije nuklearne rakete na svetu

Preduzeća Roskosmosa počela su serijsku proizvodnju raketa Sarmat, prvi puk će biti na borbenom dežurstvu do kraja 2022. godine u Krasnojarskom kraju, rekao je Dmitrij Rogozin, generalni direktor ove državne korporacije.

Sarmat (Foto: TV Zvezda)

„Već smo počeli da stvaramo masovno proizvedene rakete. Polazimo od činjenice da ćemo <...> pre kraja godine morati da stavimo prvi puk u Užuru, u Krasnojarskom kraju, na borbeno dežurstvo“, rekao je on. u za TB kanal Rusija 24.

Sada se Roskosmos priprema za drugi letni test.

Rogozin je pojasnio da će zahtevi za raketu u određenim tačkama biti povećani, dogovoreno sa naručiocem - Ministarstvom odbrane.

Vladimir Putin je ranije rekao da će kompleks Sarmat biti stavljen u stanje pripravnosti do kraja ove godine.
Prvo lansiranje obavljeno je krajem aprila. Nova modernizacija je dizajnirana da zameni rakete Vojevoda koje su trenutno u upotrebi. U raketnoj formaciji Užur u Krasnojarskom kraju, glavni raketni puk se već priprema za prenaoružavanje.

Kako navode u Ministarstvu odbrane Rusije, „Sarmat“ je najmoćnija raketa sa najvećim dometom ciljeva na svetu. Ona je sposobna da pouzdano prodre u bilo koji postojeći i potencijalni sistem protivraketne odbrane i značajno će povećati borbenu moć ruskih strateških nuklearnih snaga.

Komentar Dmitrija Rogozina o ponašanju Litvanije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA