Najnovije

"PUTIN JE UZALUD ČEKAO NA KRAH NATO-a I G7": Britanija, SAD, Japan i Kanada zabranjuju uvoz ruskog zlata

Američki predsednik potvrdio je danas da će Sjedinjene Američke Države i druge vodeće ekonomije Grupe sedam zabraniti uvoz zlata iz Rusije.

Američki predsednik DŽozef Bajden potvrdio je danas da će Sjedinjene Američke Države i druge vodeće ekonomije Grupe sedam (G7) zabraniti uvoz zlata iz Rusije.

Zvanično saopštenje očekuje se u utorak, dok se lideri sastaju na svom godišnjem samitu, prenosi agencija AP.

"Ruski predsednik Vladimir Putin od početka sukoba u Ukrajini računa na to da će se NATO i G7 raspasti, ali to se nije dogodilo", izjavio je danas DŽozef Bajden, koji se nalazi u Nemačkoj na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja (G7).

"Putin od početka računa na to da će se NATO i G7 nekako raspasti, ali mi se nismo raspali i nećemo se raspasti", naveo je Bajden prilikom sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem, prenosi Rojters.

 

Francuska podržava zabranu izvoza ruskog zlata

 

Francuska podržava zabranu izvoza ruskog zlata i 27 članica Evropske unije sada treba da razgovora o tom predlogu, saopštio je danas zvaničnik francuskog predsedništva.

Zvaničnik je rekao da se Pariz ne protivi ograničenju cene ruske nafte, ali želi da G7 razgovara o ograničenju cene nafte i gasa kako bi se obuzdala inflacija, prenosi agencija Rojters.

O tome kako je Rusija smanjila isporuke gasa Austriji pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA