Najnovije

IZDAJNIK I NATO LOBISTA O VIDOVDANU: Nikada se u pobedi ne uzneti niti u porazu klonuti

"Nikada se u pobedi ne uzneti niti u porazu klonuti", naveo je lider SPO i dodao da Vidovdan svedoči da nemudro razmetanje pobedama može da odvede u poraz, ali i da svaki poraz, razumno prihvaćen, nosi u sebi seme pobede.

Foto: Jutjub

“Mnoga istorijska zbivanja u srpskom narodu dešavala su se na Vidovdan, ali taj dan je sebe ovenčao Kosovskom bitkom 1389, porazom koji je vekovima bio nacionalni žalac pobede”, naveo je Vuk Drašković u izjavi upućenoj Tanjugu, a povodom slave Srpskog pokreta obnove.

"Kosovski ep i mit, kao posrbljena Golgota, trajna je pobeda duha nad silom i života nad smrću. Izabravši Vidovdan za svoju slavu Srpski pokret obnove nikada nije i neće slaviti taj veliki dan kao simbol svesnog sloma naroda i države, žrtvovanje zemaljske Srbije radi "nebeske". Vidovdan nam, zbog gorkog istorijskog iskustva pogrešnih izbora i odluka, nalaže da se uvek borimo za ono za šta se moramo i možemo izboriti, da podnosimo ono što ne možemo izmeniti i mudrost da razlikujemo ono što možemo od onog što ne možemo", poručio je Drašković.

Kako Čanak botuje i lobira punom parom pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA