Najnovije

MILE RENTA BUBREG NAŠAO NOVI POSAO: Gardijan poziva svoje čitaoce da štede mokraću zbog nestašice đubriva

Levičarski list Gardijan ponovo je objavio komičan članak. Ovog puta on poziva svoje čitaoce da „štede mokraću” zbog uticaja sankcija Rusiji, koje su „nenamerno” izazvale nestašicu đubriva.

Foto: Jutjub

Naslov članka je „Peecicling: Da li bi donacija urina poljoprivrednicima mogla pomoći da se nahrani svet?“

Novinar Tom Papert je napisao: „Kao rezultat zapadnih sankcija Rusiji, a u manjoj meri i sukoba u samoj Ukrajini, Rusija više ne izvozi svoju ureu na Zapad, koji je koristio ureu za stvaranje đubriva za useve.

Papert je dodao: „Rusija i Ukrajina zajedno su odgovorne za izvoz 28% svetskih đubriva napravljenih od azota, fosfora i kalijuma. Tri supstance koje prave đubriva su bogate urinom. Kao rezultat, Gardijan predlaže, čitaoci bi trebalo da „koriste svoj urin da ponize Putina“ i da sačuvaju urin da bi „pomogli životnoj sredini, osujetili rusku agresiju i proizveli hleb bogat urinom“.

Članak Gardijana je nastavio u svom bizarnom pravcu: „Ako mogu da upotrebim svoj urin da ponizim Putina, onda će se taj čudan san koji sam sanjao prošle nedelje nekako ostvariti. Štaviše, ovi isti hranljivi sastojci, kada se ispiru u sisteme otpadnih voda, postaju zagađivači odgovorni za stvaranje cvetanja algi koje je štetno po životnu sredinu.”

LJudski urin je bogat izvor azota, fosfora i kalijuma. Prema Institutu Rich Earth u Vermontu, urin koji proizvodi jedna odrasla osoba godišnje – 125 američkih galona (473 litra) – dovoljan je za uzgoj 145 kg pšenice.

Papert je 2017. godine rekao: „Iako upotreba telesnih fekalija ili sekreta za đubrenje useva na Zapadu može izgledati čudno, izolacionistička Severna Koreja je navodno pozvala svoje građane da uriniraju  na useve kako bi poboljšali đubrenje kako bi sprečili nedostatak hrane. Godine 2017. se tvrdilo da je severnokorejski diktator Kim DŽong Un možda nehotice pokrenuo epidemiju parazitskih crva u zemlji tako što je primorao farmere da koriste ljudski izmet na svojim usevima.

O tome kako je Teheran lansirao raketu na čvrsto gorivo koja nosi satelit pročitajte OVDE.

Izvor: NultaTačka/RebelNews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA