Najnovije

MINISTARSTVO ODBRANE RUSKE FEDERACIJE: Kijev pokušava da zaustavi haotično bekstvo svojih vojnika iz Lisičanska

Lisičansk je grad sa preko 100.000 stanovnika i sigurno vojnici kijevske postmajdanske hunte koji ga drže neće kapitulirati za dva-tri dana.

Foto: Jutjub

Međutim, pašće, kako stvari stoje, mnogo brže ne samo od Mariupolja (borbe trajale tri meseca), nego i od Popasne i Rubežnog. Možda i brže od Severodonjecka, koji se nalazi na drugoj obali reke Severski Donjec.

Ministarstvo odbrane RF je objavilo da ukrajinski vojni vrh i „komanda na terenu“ pokušavaju da „zaustave haotično bekstvo svojih vojnika iz Lisičanska“.

Mada „haotično bekstvo“ nije sa time povezano, navelo je da je tokom borbi kod Lisičanska 115. mehanizovana brigada ukrajinske vojske nepovratno izgubila 80% ljudstva i oko 70% opreme jednog svog bataljona.

Takođe: da je ruska vojska u borbama oko lisičanske rafinerije uništila dve diverzantske grupe stranih najamnika (ukupno njih 14) među kojima su bili i Gruzini koji su se iživljavali nad zarobljenim Rusima.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije sa četiri visokoprecizne rakete razorile su pogone kijevske korporacije „Artjom“ koja proizvodi projektile za višecevne raketne bacače.

Više o tome kako snage LNR i Rusije imaju punu kontrolu nad teritorijom hemijske fabrike Azot u Severodonjecku pročitajte OVDE.

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA