Najnovije

AMERIČKI LIST: Jedna Putinova reč izaziva utbunu u Pentagonu

Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o prebacivanju raketnih sistema Iskander-M u Minsk izazvala je zabrinutost u Pentagonu, piše kolumnistkinja lista The Hill Elen Mičel.

Vladimir Putin (Ilustracija: Pixabay/Kremlin.ru)

„Putinovo obećanje da će Belorusiji preneti nuklearne raketne sisteme američki zvaničnici vide kao ’kavalirsku‘ izjavu“, navodi se u članku.

Prema rečima Mičelove, obećanje predsednika Rusije ozbiljno je naljutilo rukovodstvo Ministarstva odbrane SAD. U članku se napominje da je, prema rečima visokog američkog vojnog oficira, strah izazvala jedna posebna reč koju je Putin izgovorio na sastanku sa Lukašenkom.

„Naravno, svaki put kada neko kaže „nuklearno“, imamo zabrinutost…“, rekao je predstavnik Pentagona.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom rekao da će Ruska Federacija u narednim mesecima prebaciti komplekse Iskander-M u Minsk.

Pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov je pojasnio da Vladimir Putin nije govorio o transferu raketa sa nuklearnim naoružanjem, već je reč o kompleksima koji su tehnički sposobni da nose različite vrste naoružanja.

Iskander-M je stvoren za uništavanje malih i površinskih ciljeva na udaljenosti do 500 kilometara, kao što su raketni sistemi, artiljerija velikog dometa, komandna mesta i centri veze, kao i avioni i helikopteri na aerodromima.

Kako će završiti Ukrajina, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA