Najnovije

VELIKO POVLAČENJE UKRAJINACA U HARKOV - NOVI PRESEK STANJA: Ruska vojska uništila stotine nacista! (VIDEO)

Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Neprijatelj trpi značajne gubitke.

Foto: mil.ru

Tokom ofanzivnih dejstava na području rafinerije nafte Lisičansk, naneti su veliki gubici 10. brdsko-jurišnoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima zarobljenih pripadnika ove brigade, 108. bataljon je potpuno uništen. Od 350 ljudi u ovoj jedinici, ostalo je samo 30 vojnika.

U jedinicama 115. mehanizovane, 79. desantne i 25. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine koje deluju na pravcu Lisičansk, situacija sa hranom je kritična. Zabeleženi su brojni slučajevi napuštanja položaja i dezertiranja vojnih lica zbog gladi.

Kao rezultat udara ruske artiljerije, u selu Rasadnik Harkovske oblasti uništeno je do stotinu militanata nacističke formacije „Kraken“ i oko 10 jedinica vojne tehnike. Komanda nacista odlučila je da napusti svoje položaje i povuče ostatke jedinice u Harkov.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima po vojnim objektima na teritoriji Ukrajine.

Visokoprecizno naoružanje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništilo je za jedan dan četiri komandna mesta, uključujući bataljone teritorijalne odbrane Harkov-1 i Harkov-2 kod Harkova i bazu za obuku stranih plaćenika u blizini grada Nikolajeva.

Takođe su pogođeni: ljudstvo i vojna oprema Oružanih snaga Ukrajine u 32 okruga, baza za popravku opreme Oružanih snaga Ukrajine u Lisičanskoj oblasti, osam skladišta municije i naoružanja u Ševčenkovskim rejonima Hersonske oblasti. , Sporni DPR, Nikolajev i Očakovo Nikolajevske oblasti, kao i baza goriva u okrugu Kulbakino Nikolajevske oblasti.

U okviru kontrabaterijske borbe, visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodilo je dva ukrajinska voda višecevnih raketnih sistema „Grad“ u Kalinovskoj i Aleksandrovsko-Kalinovskoj oblasti, kao i dva artiljerijska voda u rejonu Avdijevke, koji su granatiranja naselja DNR.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija pogođeni u jednom danu: 39 komandnih mesta, šest skladišta municije, artiljerije i minobacačkih jedinica u 68 okruga, uključujući jedinicu samohodnih artiljerijskih postrojenja francuske proizvodnje Cezar na ostrvu Kubanski, kao kao i ljudstvo i vojna tehnika u 216 okruga.

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u rejonu Baštanka Nikolajevske oblasti oborila je u vazduhu avion MiG-29 Vazduhoplovstva Ukrajine.

Pored toga, u Troickom okrugu Odeske oblasti, na vatrenom položaju uništena je samohodna paljbena jedinica protivvazdušnog raketnog sistema Buk-M1.

Ruski PVO sistemi su tokom dana oborili dva aviona Su-25 u rejonu Kurulka Harkovske oblasti, Kvitneve u Hersonskoj oblasti i helikopter Mi-8 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine u Arhangelskoj oblasti Nikolajevske oblasti.

Takođe, devet ukrajinskih bespilotnih letelica je oboreno u oblastima naselja: Vesele, Iljičevka, Šestakovo, Pitomnik, Lipci, Ternovaja, Sulinovka Harkovske oblasti, Tomina Balka Hersonske oblasti, Stahanov i Kantemirovka Donjecke Narodne Republike.

Pored toga, presretnuto je sedam ukrajinskih balističkih raketa „Točka-U“ u oblastima Peski-Radkovski, Kapitolovka, Červoni Oskol Harkovske oblasti, Tjaginka, Novokondakovo Hersonske oblasti i osam raketa višecevnog raketnog sistema u oblastima. Kamenka, Bražkovka Harkovske oblasti, Krimki, Novoselivka, Jarovaja Donjecke Narodne Republike i preko Zmijskog ostrva.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 221 avion, 134 helikoptera, 1.391 bespilotna letelica, 351 protivvazdušni raketni sistem, 3.853 tenka i druga borbena oklopna vozila, 692 višecevna borbena vozila. , 3.052 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 3.907 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Izvršeni su raketni udari po objektima odbrambene infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine u Dnjepropetrovsku. Snimak akcije pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA