Najnovije

Enigma političkog „saveza“ Zelenskog i nacista Galicije

"Naime, ne samo ukrajinski nacisti već i rezervisti iz Galicije se masovno šalju na Istočni front u prostore Donbasa i Luganska gdje ih ruska armija uništava sredstvima ogromne vatrene moći čak i bez direktnog kontakta armija"

Vladimir Zelenski (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Piše: Vojin Grubač

U Ukrajini je za vrijeme Drugog svjetskog rata od strane ukrajinskih nacista iz Galicije ubijeno između 1,5 i 1,9 miliona Jevreja i oko 50-60.000 Poljaka.

Ta ubistva su bila brutalna i svirepa do beskonačnosti.

Po oblicima i metodama sadizma i monstruoznosti- identična su ubistvima civila u NDH od strane hrvatskih ustaša- kao da ih je jedna ruka osmišljavanja i „kreirala“, što je vrlo moguće.

Dovoljno je uporediti metode ubijanja u periodu 1941.- 45., od strane ustaša u NDH i banderovaca u Galiciji, koja su od strane istraživača taksativno registrovana, pa vidjeti čudovišnu podudarnost s razlikama u nijansama.

Upravo zato, u javnosti se često postavlja pitanje: kako predsjednik Ukrajine Zelenski, kao Jevrej po nacionalnosti, može imati išta zajedničko sa nacističkim bataljonima Ukrajine koji ideologiju crpe iz jezivog, istorijskog, nacističkog naslijeđa Galicije, odnosno zapadne Ukrajine.

Naravno da je to nelogično i nespojivo, ali mora postojati neko objašnjenje.

Jedino logičko objašnjenje je vješto skrivena osveta.

Naime, ne samo ukrajinski nacisti već i rezervisti iz Galicije se masovno šalju na Istočni front u prostore Donbasa i Luganska gdje ih ruska armija uništava sredstvima ogromne vatrene moći čak i bez direktnog kontakta armija.

Da to nije razlog, vjerovatno bi Kijev vodio računa o lokalnom taktičkom povlačenju trupa da mu armija svako malo ne bi bila u ruskom okruženju poslije čega sljeduje uništenje ili predaja.

To se desilo u Mariuopolju, sada se isti scenario ponavlja u Severodonjecku i Lisičansku.

Vojno rukovodstvo Ukrajine želi povlačenje svojih trupa, osuđenih na okruženje i uništenje, na rezervne linije borbe, što je vojno logično.

Političko rukovodstvo u Kijevu uporno daje suprotna naređenja ukrajinskom vojnom vrhu.

Kijev neumorno mobiliše nove bataljone i šalje ih kao „pojačanje“ u prostore koji će se neminovno naći „u kotlu“ da stradanje ukrajinske vojske i civila bude što veće.

Kako Anglosaksonci komanduju Zelenskim i ratom u Ukrajini– takva taktika je razumljiva jer oni na Istočnom frontu žele potpuno razrušenje gradova po cijenu da u njima pogine i poslednji ukrajinski vojnik.

I svuda je scenario isti. Svaki grad se „brani“ dok se ne poruši, a potom se ukrajinske trupe „sele u industrijsku zonu“ i „brane je“ dok se ona ne poruši a oni izginu ili se predaju.

Zato je iz Harkova na vrelu liniju fronta prebačen zloglasni bataljon Kraken, zadužen za teror i odmazde, kojeg sačinjavaju zatvorenici koji su početkom rata mobilisani u ukrajinskim tamnicama.

Bataljon Kraken i nacistički puk Azov, kao i nacistički bataljoni: Ajdar, Donjeck, Dnjepar, Tornado,…, će biti ti koji će izvršiti sve zadatke koje Anglosaksonci narede, pa čak i likvidirati neposlušne ukrajinske oficire- što se već desilo u Mariuopolju uz objašnjenje da se radilo o „grešci“!?

I što više nacističkih bataljona i rezervista iz Galicije bude uništeno na Istočnom frontu, to će Poljska armija imati manje problema ukoliko se Varšava odluči na okupaciju Galicije što se lako može desiti u finišu rata.

I ne samo Varšava, već bi u poduhvat zauzimanje teritorija Ukrajine pred kraj rata mogla da se uključi Rumunija i Mađarska.

Realno je moguće će oblasti zapadne Ukrajine, po ugledu na Donbas i Lugansk proglasiti nezavisnost kada njihovim rukovodstvima bude jasno da im je armija koju su iz tih prostora poslali na Istočni front- tamo i nestala.

Poslije proglašavanja nezavisnosti, može se proglasiti i prisajedinjenje nekoj od država iz okruženja.

Dakle, moguće je da se radi o dvostrukoj osveti. Jedna je u toku a druga bi mogla tek da se desi.

U svakom slučaju, krupni konflikt koji se već dešava na relaciji Zelenski – vojni vrh, sigurno će eskalirati sa svakim novim okruženjem i uništenjem ukrajinskih trupa.

Tek tada će nam biti jasno sve. Sve pretpostavke ili tajni planovi tada mogu krenuti u pravcu realizacije.

O daljoj sudbini stranih plaćenika u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA