Najnovije

I NA NEBU I NA ZEMLJI: Oboren MiG-29 i An-26, uništeni tenkovi T-72 isporučeni Ukrajini

Oglasio se portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor konašenkov o uspesima oružanih snaga Ruske Federacije.

Foto: RIA

Saopštenje glasi:

- Visokoprecizne rakete velikog dometa Vazdušno-kosmičkih snaga na periferiji Kijeva uništile su tenkove T-72 koje su isporučile zemlje istočne Evrope i druga oklopna vozila koja su se nalazila u zgradama autoremontnog preduzeća.
 
- Visokoprecizne rakete vazdušnog lansiranja u naseljima Kramatorsk, Družkovka i Časov Jar Donjecke Narodne Republike uništile su remontne zavode u kojima je za Oružane snage Ukrajine popravljana i obnavljana vojna tehnika oštećena tokom ratnih dejstava. Osim toga, tokom dana su pogođena komandna mesta 81. i 95. Vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i šest područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike. Usled udara uništena su dva lansera protivvazdušnog raketnog sistema Osa-AKM u oblastima naselja Čerkaskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici i Orehov u Zaporoškoj oblasti, dva vozila višecevnih raketnih sistema u oblasti naselja Korotič u Harkovskoj oblasti, tri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u oblastima Majaki i Slavjansk Donjecke Narodne Republike, kao i artiljerijski radar AN/TPK-50 američke proizvodnje u rejonu Severska Donjecke Narodne Republike.

Foto: RIA
 
- Operativno-taktička avijacija je neutralisala tri komandna mesta, 65 rejona koncentracije ljudstva i vojne tehnike i tri skladišta municije.

- Ukupno, kao rezultat vazdušnih udara, uništeno je više od 350 neprijateljskih vojnika, 10 tenkova i oklopnih vozila, dva višecevna bacača raketa "Grad", devet artiljerijskih oruđa, 14 specijalnih vozila, kao i tenkovi sa gorivom namenjenim grupisanju trupa Oružanih snaga Snage Ukrajine na Donbasu, i dva skladišta municije u oblastima naselja Bahmut u Donjeckoj Narodnoj Republici i Loskutovka u Luganskoj Narodnoj Republici. Tokom vazdušne borbe kod naselja Slavjansk u Donjeckoj Narodnoj Republici, oboren je avion MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.


 
- Ruski PVO sistemi u Odeskoj oblasti oborili su vojno-transportni avion An-26 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, sa naoružanjem i vojnom opremom. Takođe tokom dana uništeno je 10 bespilotnih letelica.
 
- Raketne trupe i artiljerija neutralisale su 46 komandnih mesta, 123 artiljerijske i minobacačke jedinice na vatrenim položajima, kao i 498 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Šta je Kadirov poručio Zelenskom pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA