Najnovije

NOVI IZVEŠTAJ IZ SEVERODONJECKA: Položaj ukrajinskih snaga "se malo pogoršao"

Položaj ukrajinskih snaga koje se bore u istočnom gradu Severodonjecku "malo se pogoršao", izjavio je danas regionalni guverner Luganske oblasti Sergej Gajdaj.

“Naši branioci su uspeli da preduzmu kontranapad na određeno vreme, oslobodili su skoro polovinu grada. Ali sada se situacija za nas ponovo malo pogoršala”,  rekao je za nacionalnu televiziju Gajdaj, prenosi Rojters.

Tokom jučerašnjeg dana, Gajdaj je izjavio da ruske snage nastavljaju opšti napad na Severodonjeck i kontrolišu istočni deo grada i pritom je dodao da su u najnovijim napadima oštećeni delovi hemijske fabrike Azot, prenela je agencija Rojters.

Podsećamo da je ruski general Mihail Mizincev rekao pre par dana da su određene ukrajinske jedinice u borbama za Severodonjeck izgubile čak 90 odsto ličnog sastava.

“Jedinice Oružanih snaga Ukrajine, pretrpevši ogromne gubitke, povlače se u pravcu Lisičanska”, rekao je general.

Prema njegovim rečima, kijevske vlasti su naredile kombinovanoj taktičkoj grupi da minira kontejnere sa sto tona šalitre i kiseline u Severodonjecku kako bi odložili napredovanje ruske vojske "stvaranjem zone hemijske kontaminacije".

Kako su u blizini Belgoroda snage PVO uništile vazdušni cilj možete pogledati OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA