Najnovije

OTKRIVEN TAJNI PLAN: Azovci se unapred spremali da zauzmu vatrene položaje u naseljima (FOTO)

Prema tajnim dokumentima bataljona „Azov“ (protiv čijih pripadnika je pokrenut krivični postupak u Rusiji) koji su pronađeni u Marijupolju bilo je predviđeno da ekstremisti zauzmu vatrene položaje u naseljenim mestima.

Otkriveni plan rasvetljava pažljivo razrađeni algoritam delovanja ekstremističkog bataljona „Azov“ protiv Donjecke Narodne Republike u severoistočnom pravcu Marijupolja i njegovim predgrađima.

„Delimičnu kamuflažu manjim grupama i opremi mogu da obezbede naselja i dvorišta, koja su u okviru zone naše odgovornosti“, navedeno je u drugom pasusu na vrhu treće strane tajnog operativnog plana bataljona „Azov“ pod brojem 1/16 sa šifrovanim nazivom „Oluja.

Takođe je navedeno da kao „zakloni mogu da posluže samo objekti u naseljenim mestima koja su najbliža našim položajima, direktno bunkeri i rovovi koje će zauzeti naše jedinice“.

Ova dokumenta nalazila su se u bazi „Azova“, kako se pretpostavlja, pod šifrovanim nazivom „Škola“. Objekti baze bili su smešteni u neposrednoj blizini gradske škole br. 61 u Marijupolju. Dokumenti su u potpunosti sastavljeni na ukrajinskom jeziku.

Podsećamo da je 20. maja saopšteno od strane portparola Ministarstva odbrane general-majora Igora Konašenkova da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio ruskog lidera Vladimira Putina da je završena operacija potpunog oslobađanja „Azovstalja“ i Marijupolja od ukrajinskih ekstremista i vojnika.

Kako se navodi, ukupno se predalo 2.439 ekstremista i ukrajinskih vojnika koji su od 21. aprila bili pod blokadom u „Azovstalju“.

Foto: RIA

Prvi snimke udara Su-57 na Kijev i njegove posledice možete videti OVDE.

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA