Najnovije

EVO GDE JE NESTAO ŠEĆER! Zorana Mihajlović birala Grčića i urušila EPS! Rusofobnu Danicu plaćaju Rusi (VIDEO)

Ne mogu da govorim o Zorani Mihajlović kao ekonomisti, kad se za vreme njenog mandat urušio EPS. To što je ona podnela krivičnu prijavu protiv direktora EPS-a, to nju uopšte ne abolira od odogovornosti. Zašto nije pre pet godina podnela inicijativu za njegovu smenu, upitao je ekonomista Slobodan Tešić gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

On je istakao da je njena uloga u svemu tome „nemerljiva“. 

- To što ona pušta kroz beogradske kuloare priču da ona nije htela nikad da postavi Milorada Grčia na čelo EPS-a, nego joj je to naredio Vučić, u to se ne može verovati, jer ona je po funkciji i hijerarhiji morala da predloži direktora, znači na njoj je odgovornost. A drugo, gde je Nadzorni odbor EPS-a kojem su od tri člana dva profesora Mašinskog fakulteta, gde je njihova odgovornost? Nadzorni odbor ne znači samo primanje plata i velike privilegije – ocenio je on.
Govoreći o Danici Drašković, supruzi Vuka Draškovića koji baca drvlje i kamenje po Rusiji i Rusima, on je izrazio čuđenje što smo na tako odgovorno mesto u Odbor direktora NIS-a postavili Danicu Drašković, koja je po njemu raspoložena „i antisrpski  i antiruski“, i „neko ko je penzionisan kao invalid“. 

- Ta funkcija zaslužuje nekog akademika, nekog redovnog profesora, sa tehnološkog ili mašinskog fakulteta, ili ekonomskog fakulteta. To su senzitivna mesta na koja moraju da dođu i stručnjaci i proverene patriote – ukazao je Tešić. 
On je ispričao i kako je Danica Drašković sprečila projekat otvaranja Banjalučkog sajma gde je Beogradski sajam trebalo da bude osnivač, i to samo zato što njen SPO i ona ne bi imali nikave koristi. 

On je takođe govorio i o ulozi Mlađana Dinkića koji je bio protiv ruskih investicija, a potom se našao na ruskom platnom spisku, što je nerazumljivo.

Odgovarajući na pitanje da li je država ekstraprofiter jer zarađuje PDV na cenama koje su uvećane 30-50 odsto, čime se dodatno puni budžet, i da li bi iz tog razloga trebalo da se odrekne akcize na goriva, kako bi olakšala privredi, poljoprivredi i stanovništvu, složio se da je tako, i da bi država zaista mogla da otpiše akcize, ali nažalost tako ne razmišljaju u Vladi. 

Tešić je otkrio i gde se krije šećer, odnos zašto je nestašica na tržištu, što možete pogledati u emisiji. Takođe, usprotivio se i sankcijama Rusiji i govorio o tome zašto je Mađarska uvela vanredno stanje u ekonomiji, i šta bi trebalo učiniti kod nas da se prevaziđe kriza. 

Najnoviju kolumnu Ivana Pajovića možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA