Najnovije

OČAJNIČKI POTEZI UKRAJINACA: Fabrika "Azot" u Severodonjecku minirana, 300 civila zatvoreno u njoj

Ukrajinske snage u Severodonjecku minirale su fabriku „Azot“ gde se, prema rečima jednog zarobljenika, u podzemnim prostorijama nalazi preko 300 civila, rekao je za Sputnjik pomoćnik čečenskog lidera Apti Aludinov.

Ilustracija (Foto: Tviter)

Prethodno je čečenski lider Ramzan Kadirov rekao da su snage Kijeva naterale oko 300 civila da uđu u industrijsku zonu Severodonjecka.
„Imamo informaciju da se tamo u fabrici nalazi oko 300 civila koje su ukrajinske snage strpale u podzemne prostorije i minirale sve“, rekao je Alaudinov.

Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je izjavila da ukrajinski neonacisti spremaju provokaciju sa toksičnim hemikalijama u fabrici u Severodonjecku i zadržavanjem radnika i civila na toj teritoriji.

„Pogledajmo šta se zaista sprema. A sprema se još jedna provokacija ukrajinskih nacionalista, naime, miniranje cisterne sa toksičnim hemikalijama u fabrici ‘Azot’ u Severodonjecku na teritoriji LNR i zadržavanje više od hiljadu radnika fabrike i lokalnog stanovništva u njegovim podzemnim objektima“, istakla je portparolka.

Ruska vojska oslobodila je aerodrom i stambene četvrti Severodonjecka.

Kako je ruska artiljerija uništila norveška borbena vozila pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA