Najnovije

ZVANIČNO NAJVEĆI U ISTORIJI: Nikola Jokić potpisao novi ugovor za vrtoglavu sumu novca

Srpski košarkaš Nikola Jokić obavezao se na vernost Denveru na narednih pet godina, potpisavši novi ugovor, koji je ujedno i najveći u istoriji NBA lige.

Foto: Jutjub

Jokić će na ime ugovora inkasirati neverovatnih 264 miliona dolara. Time je naš reprezentativac postao najplaćeniji igrač svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Prošlog meseca je dvostruki MVP najavio da želi da produži saradnju sa timom iz Kolorada, a izvor lista "Atletik" tvrdi da je ove nedelje isti stav ponovio čelnicima franšize kada su mu ponudili novi ugovor. Obe strane su zadovoljne zbog nastavka saradnje, a prema pisanju američkih medija, to će zvanično biti objavljeno 6. jula.

Kako navodi "Denver post", Jokić će u poslednjoj godini novog ugovora, koji je rastući, zaraditi 60 miliona dolara.  Ipak, peta godina novog angažmana biće opciona, što znači da će Srbin, ako to bude želeo, tad moći da napusti ekipu Nagetsa. 

Ono što je takođe zanimljivo je to da se među pet najplaćenijih igrača u istoriji NBA lige nalaze čak tri Evropljanina. Pored našeg DŽokera, tu su još i Luka Dončić i Janis Adetokumbo.

Jokić je prošle sezone ponovo osvojio titulu za najkorisnijeg igrača lige, beleživši prosečno 27,1 poen, 13,8, skokova, uz 7,9 asistencija.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA