Najnovije

NAVODE RAKETE PREKO DRUŠTVENIH MREŽA: Taktika ukrajinskih bezbednjaka (VIDEO)

Ruske snage bezbednosti su zadržale administratora kanala Novaja Kahovka na mesindžeru Vajber, kojeg je kontaktirala Služba bezbednosti Ukrajine, kako bi preko njega saznala koordinate za izvođenje raketnih udara.

SBU (Foto: SBU)

On je saslušan, a njegovo svedočenje su objavile RIA Novosti.

Administrator se zove Sergej Fedorenko, prema njegovim rečima, predstavnici SBU su mu pisali da im je „potrebna pomoć“.

"(Rekli su) vojsci je potrebna pomoć, potrebno je pomoći u određivanju koordinata određenih događaja. <...> Na Dan deteta pitali su gde, na kojoj lokaciji će ljudi slaviti. Bilo je i zahteva da se pokažu koordinate bolnice, brane hidroelektrane.<…> Tražili su 6. jula da saznaju u kom trenutku će se slaviti Dan porodice, ljubavi i vernosti“, rekao je on.

Napomenuo je da su ga takvi zahtevi alarmirali, ništa nije prijavio i obratio se policiji.

Drugi zadržani stanovnik Nove Kahovke, koji se predstavio kao Vjačeslav Aleksandrovič Tkačenko, rekao je u svom svedočenju, koje su objavile RIA Novosti, da je SBU preneo koordinate lokacije ruske vojske.

On je rekao da je ostavio komentar na jednom od Telegram kanala za pomoć ukrajinskim snagama, nakon čega ga je kontaktirala SBU.

„Poslao je (koordinate) šumskih plantaža. <...> Bilo je opreme, kamiona KamAZ, Urala i vojske. <...> Ja sam to poslao, on (pripadnik SBU. — prim. red.) rekao je da očistim prepisku, a sledećeg dana ili dan kasnije, ako se ne varam je bilo gađanje“, rekao je Tkačenko.

Priznao je krivicu. Prema njegovim rečima, on je priveden jer je pijan pevao pesme, a kasnije je na njegovom telefonu pronađena prepiska sa SBU.

Kako je RIA Novostima rekao izvor u ruskim bezbednosnim strukturama, Oružane snage Ukrajine napale su Novu Kahovku raketom Točka-U.

„U toku operativno-potražnih aktivnosti, policajci Nove Kahovke priveli su administratore proukrajinskih kanala koji su bili uključeni u prenos koordinata lokacija trupa Ruske Federacije, kao i mesta za javne događaje. vezano za proslavu gradskih događaja, na primer, Dana ljubavi, porodice i vernosti u Novoj Kahovki, na dan kada je ukrajinska vojska udarila glavni gradski trg raketama Točka-U. Kao rezultat granatiranja, poginuli su i povređeni stanovnici Nove Kahovke“, rekao je izvor.

Kako Rusi uništavaju ukrajinski višecevni bacač raketa, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA