Najnovije

SASLUŠAN GLUMAC I PRODUCENT ”JUŽNOG VETRA”: Šušljik tvrdi da nije ukrao 5 miniona dinara

Goran Šušljik (familija potice iz Bugojna) u svetu domaće kinematografije je samo jedan od mnogobrojnih korisnika budžetskog novca (desetine miliona evra), koje Aleksandar Vučić iz Bugojna upumpava u filmsku industriju od kad je došao na vlast.

Foto: Jutjub

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je glumac i producent Goran Šušljik zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.840.021 dinara producentskoj kući – privrednom društvu “Eye to Eye”doo, čiji je on direktor i odgovorno lice.

Šušljik je na saslušanju negirao krivično delo i detaljno izneo svoju odbranu.

Podsećamo da se naredbom o sprovođenju istrage Šušljiku na teret stavlja da je kao odgovorno lice producentske kuće “Eye to eye”, koja je bila producent filma “Južni vetar” iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje pomenutog filma.

Istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu se nastavlja.

Krivičnu prijavu protiv osumnjičenog tužilaštvu je podnela je Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA