Najnovije

UKRAJINA USLOVLJAVA NATO: Krenućemo u ofanzivu na Ruse ako nam isporučite ovaj spisak oružja

Aleksej Arestovič, savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, rekao je da su oklopna vozila i mobilni sistemi protivvazdušne odbrane potrebni ukrajinskim trupama da krenu u kontraofanzivu.

- Nedostaju nam mobilni sistemi protivvazdušne odbrane i oklopna vozila. Pošto je ruska vojska još uvek nadmoćnija po dva parametra: broju pešadije uz oklopna vozila i artiljeriji koja je podržava - rekao je Arestovič na Jutjub kanalu Fejgin uživo, prenosi RIA Novosti .

Prema rečima Arestoviča, Ukrajina je našla način da se suprotstavi ruskoj artiljeriji, ali oklopna vozila i dalje nedostaju.

- Čim se ovo (isporuka oklopnih vozila) dogodi, krug će se zatvoriti, a mi ćemo biti spremni za kontraofanzivu - kaže Arestovič.

Podsetimo, prošle nedelje je ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov rekao da su ukrajinske trupe dobile naređenje Zelenskog da ponovo zauzmu jug zemlje i imaju oko milion boraca za izvršavanje ovog i drugih zadataka komande.

Dan ranije, zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk pozvala je stanovnike Hersonske i Zaporoške oblasti da se što pre evakuišu . Ona je svoj poziv objasnila rečima da „artiljerija mora da funkcioniše“, a takozvana „deokupacija“ koju će Oružane snage Ukrajine sprovesti „uključuje oružanu upotrebu sile“.

Kako Putin može dazada nokaut Zapadu pogledajte OVDE.

Izvor:Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA