Najnovije

ZABRANJENA TEMA U UKRAJINI: Gubici u ratu postali državna tajna

Podaci o gubicima Kijeva u ratu su državna tajna, izjavila zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar, prenosi ruski portal RBK pozivajući se na ukrajinsku agenciju UNIAN.

Ukrajina (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

„Apelujemo na građane, javne inicijative koje pokušavaju da javno iznesu ove brojke, misleći da ih neko krije, to nije tako, nemojte raditi za neprijatelja i ne otkrivajte ove brojke do kraja vanrednog stanja“, rekla je ona.

Ranije je ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov rekao da Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke, i da je vojska te zemlje iscrpljena. Istovremeno, on nije naveo tačan broj poginulih i ranjenih. Ministar je pozvao na izradu nove operativne strategije.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, od 14. jula Oružane snage Ukrajine gubile su i do hiljadu pripadnika dnevno zbog udara ruske vojske na punktove u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Nikolajevskoj oblasti. Ministarstvo je preciziralo da su pogođeni privremeni punktovi jedinica 35. brigade marinaca, 54. mehanizovane brigade, 81. aeromobilne brigade i 109. brigade teritorijalne odbrane.

O stanju na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA