Najnovije

NEMA VIŠE DILEME: Šojgu konačno otkrio glavni cilj ruske vojske u Ukrajini

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju ruske grupe "Vostok" uključene u specijalnu operaciju u Ukrajini i naredio da prioritet bude uništavanje ukrajinskog raketnog i artiljerijskog naoružanja dugog dometa, kojima granatiraju prostor Donbasa.- General armije Sergej Šojgu je, konstatujući jačanje udarnih sposobnosti grupe, dao instrukcije komandantu za prioritetno uništavanje visokopreciznim oružjem neprijateljskih raketa dugog dometa i artiljerije, iz kojih se granatiraju stambena naselja Donbasa i namerno pale polja sa pšenicom, kao i skladišta žita - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komandant grupe "Vostok", general-potpukovnik Rustam Muradov, podneo je ministru izveštaj "o trenutnoj situaciji i napretku u ispunjavanju postavljenih borbenih zadataka za razbijanje neprijateljskih snaga".

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA