Najnovije

POGOĐENA BAZA UKRAJINSKE "LEGIJE STRANACA": Ubijeno 250 stranih boraca - pogledajte kompletan ruski izveštaj

Visokoprecizne vazdušne rakete u selu Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici pogodile su privremeni smeštaj plaćenika takozvane ukrajinske „legije stranaca“. Ubijeno je do 250 stranih boraca i uništeno sedam oklopnih vozila i 12 specijalnih vozila, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

U napadu visoko preciznim dalekometnim oružjem na mestu privremene dislokacije bataljona 118. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Čerkaskoj oblasti ubijeno je do 60 neonacista, uništena su dva vozila višecevnih raketnih sistema i četiri artiljerijska oruđa. U oblasti železničke stanice Udačno u DNR na mestu istovara ukrajinske vojne tehnike uništeno je više od deset ukrajinskih višecevnih bacača raketa „Grad“, kao i osam oklopnih vozila, rekao je Konašenkov.

On je dodao da su u rejonu naselja Novi Donbas u DNR, u raketnom artiljerijskom napadu na poljski aerodrom ukrajinskih snaga, uništena dva ukrajinska helikoptera Mi-8 koja su se tamo nalazila, a još dva helikoptera su pretrpela značajnu štetu.

U okviru kontrabaterijske borbe u DNR su uništene dve baterije višecevnih raketnih sistema „Uragan“, tri voda višecevnog bacača raketa „Grad“, 14 artiljerijskih vodova haubica „Hijacint B“ i topova D-30.
Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija su u protekla 24 časa uništile 14 komandnih mesta, uključujući i komandu 28. mehanizovane brigade u Nikolajevskoj oblasti, 60. pešadijske brigade u Zaporoškoj oblasti i 15. bataljona 58. motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i ljudstvo i vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine u 286 okruga. Uništeni su samohodni lanser „Buk-M1“ kod Kramatorska u Donjeckoj Narodnoj Republici, tri skladišta sa raketnim i artiljerijskim oružjem i skladište goriva u Zaporoškoj oblasti.
Konašenkov je naveo da su ruski PVO sistemi tokom dana oborili šest ukrajinskih bespilotnih letelica u Harkovskoj oblasti, Donjeckoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti. Takođe su u rejonu naselja Stahanov u Luganskoj Narodnoj Republici presretnute dve granate višecevnog bacača raketa „Uragan“.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 257 aviona, 142 helikoptera, 1.564 bespilotne letelice, 356 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.099 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 759 borbenih vozila za višecevne raketne sisteme, 3.157 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 4.392 specijalna vojna vozila, zaključio je portparol.

Snimak uništenja američkog sistema Himars pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA