Najnovije

REZOLUCIJA PROTIV DIKA MARTIJA: Boli ih izveštaj o zločinima OVK

Socijalistička partija Albanije podnela je parlamentu nacrt rezolucije "o neosnovanosti tvrdnji o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji", odnosno, protiv izveštaja Dika Martija koji je u Savetu Evrope usvojen 2011. godine, prenosi Koha.

Dik Marti (Foto: Jutjub)

Jedanaest poslanika Socijalističke partije ovim predlogom traži od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da napravi nov izveštaj i revidira Rezoluciju 1782 iz 2011. godine.

Kako je najavljeno, ako se Rezolucija usvoji u pralamentu Albanije, ona će u septembru dostaviti Savetu Evrope sa zahtevom da se ova organizacija distancira od Martijevih optužbi.

"Tražimo od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) da izradi naknadni izveštaj i kao rezultat toga revidira Rezoluciju 1782 (2011)“, navodi se u nacrtu rezolucije koji je potpisao predsedavajući Parlamentarne grupe SP Tauljant Bala i još deset poslanika.

Oni očekuju da PSSE preispita navode o ilegalnoj trgovini ljudskim organima u Albaniji i/ili na Kosovu "u svetlu razvoja događaja koji su se desili tokom protekle decenije, ažuriranih činjenica, dokaza i informacija".

Kao rezultat tvrdnji iznetih u izveštaju Dika Martija formiran je Specijalni sud u Hagu, gde se danas vodi istraga protiv bivših čelnika OVK.

O odbrani Dejtonskog sporazuma pročitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA