Najnovije

Ukrajinska vojska i artiljerijom i helikopterima pali žitna polja

Ukrajinski neonacisti, koje su Amerikanci, Britanci, Nemci i Poljaci doveli na vlast 2014-te, otada se služe svim sredstvima. Lake ruke i bez i najmanje griže savesti, kao što su to kroz svoju istoriju radili i njihovi zaštitnici i sponzori.

Sada, pošto gube donbaski rat i znaju da će izgubiti i mnogo više, po Zaporožju,  u Nikolajevskoj, Hersonskoj i Harkovskoj oblasti, ukrajinski militanti su, namerno pale polja sa žitaricama!

Za to koriste i helikoptere i artiljeriju.

Načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev, tim povodom je rekao:

„Služe se taktikom spržene zemlje i ugrožavaju i prehrambenu bezbednost Ukrajine. Smišljeno izazivaju prehrambenu, a izvode i druge provokacije sa poljoprivrednim objektima kako bi optužile rusko vojno osoblje za navodne neselektivne udare na civilne ciljeve.

Takvi postupci kijevskog režima još jednom pokazuju njegov nehuman odnos prema sudbini građana Ukrajine i svedoče o potpunom nepoštovanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava“.

Zašto američke diplomate napuštaju Kijev i šta sledi, pogledajte OVDE.

Izvor:  Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA