Najnovije

DNR: Uhvaćena još dva plaćenika iz Velike Britanije- odbijaju da sarađuju

Još dva Britanca su uhapšena i optužena za“najamničke aktivnosti“ na teritoriji u istočnoj Ukrajini, javila je u petak ruska državna novinska agencija TASS.

Foto: RIA

TASS se poziva na izvor u strukturama vlasti Donjecke Narodne Republike (DNR) i koji je rekao da su pokrenuti krivični slučajevi i podignute optužnice protiv Dilana Hilija i Endru Hila po članu 430 zločina DNR.

Rečeno je da oba muškarca odbijaju da sarađuju.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je 29. aprila video snimak na kome se vidi povređeni Britanac zarobljen u Ukrajini, koji je rekao da se zove Endru Hil i koji je govorio sa britanskim akcentom.

Ministarstvo je saopštilo da se on predao ruskim trupama u regionu Mikolajiv na jugozapadu Ukrajine, najmanje 80 kilometara zapadno od DNR, i da je nosio oružje.

Zarobljeni muškarac, koji je nosio maskirnu uniformu, rekao je svojim ispitivačima da je iz Plimuta u južnoj Engleskoj i da ima četvoro dece i ženu.

Takođe 29. aprila, britanski Bi-Bi-Si je citirao neprofitnu humanitarnu grupu Presidium Netvork koja je rekla da je Dilan Hili bio humanitarni volonter i da je bio zarobljen na kontrolnom punktu u južnoj Ukrajini zajedno sa drugim volonterom, Polom Urijem.

O demonstracijama u Libiji pročitajte i pogledajte OVDE.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA