Najnovije

ŠARIĆ IZ ĆELIJE NAREĐIVAO OFICIRU MUP: Istražuje se da li je neko iz policije komunicirao sa Pljevljakom

Pripadnik MUP Srbije, koji je na čelu jedne od službi za suzbijanje narkotika, bio je u redovnoj komunikaciji sa Darkom Šarićem, dok je ovaj bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu - saznaju "Novosti".

Foto: Jutjub

U dokumentima, koji su sastavni deo istrage protiv Pljevljaka, prvostepeno osuđenog za šverc više tona kokaina, pojavljuje se prepiska u zaštićenoj apklikaciji "Skaj" između Šarića i osobe čije je kodno ime - Bokan. Postoje indicije da se iza ovog nadimka krije S. M., inače, potpukovnik policije.

Tokom istraživanja novih nedela za koja je osumnjičen Šarić, pored ostalog i pripreme ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, koji je svedočio u postupku za krijumčarenje narkotika, došlo se do novih saznanja i dokaza. Pored ostalog, ovaj prvostepeno osuđeni narko-bos, u ćeliji je imao čak pet mobilnih telefona sa "Skaj" aplikacijama preko kojih je bio na vezi sa mnogim ljudima.

Bio je, po svemu sudeći, opsednut Joksovićem, koji je pristao na saradnju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK), priznao svoje učešće u krijumčarenju narkotika, posebno na Apeninskom poluostrvu. Na sve načine se pokušavalo sa diskreditacijom ovog svedoka, a kada se u tome nije uspelo išlo se čak i na njegovu fizičku eliminaciju.

Dokle je se išlo u tome svedoči i akcija policije, koja je upala u stan Nebojše Joksovića, obavila pretres kako bi mu "pronašla" drogu i uhapsila ga.

- Ispituje se sada zašto su pretres prostorija u kojima je boravio Joksović predvodili prvi čovek odeljenja protiv droge, ali i jedan načelnik kriminalističke policije - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

- Reč je o S. M. i njegovom, tada pretpostavljenom, I. M. Šariću je, prema dostupnim informacijama, tada bilo obećano da će Joksović završiti u zatvoru i biti diskreditovan. Nešto je, međutim, krenulo naopako i narkotik, koji je trebao da bude podmetnut, nije pronađen.

Neko je, po svemu sudeći, "zakazao" u tom lancu prevare i podmetačina. Načelnik i njegov pretpostavljeni vratili su se neobavljenog posla u svoju "bazu". Kako su "prošli" zbog svega toga, najbolje odslikava komunikacija preko "Skaja" između Šarića i "Bokana".

- Pljevljak je najblaže rečeno "odlepio" - priča naš izvor.

- Svašta je rekao i poručio. Od toga šta im je sve poklonio, a pominjao je i plaćanje, do toga, da će glave leteti. Biće interesantno kada se objavi ko je i kako Šarića obavestio da je akcija propala. Tada je Pljevljak počeo da, paralelno sa diskreditacijom Joksovića, planira i njegovu smrt.

U ovom trenutku protiv Šarića i njegove grupe, u kojoj je prema tvrdnjama TOK, jednu od najvažnijih uloga imao advokat Dejan Lazarević, vodi se istraga zbog sumnje da su ubili Milana Milovca Ciglu u Južnoj Americi, organizovali krijumčarenje narkotika, ali i pripremali ubistvo svedoka saradnika.

U toj ekipi, pored Šarića i Lazarevića, navodi tužilaštvo je i nekoliko pripadnika MUP Srbije, ali i navijački huligani i kriminalci iz Srbije i Crne Gore. Prema našim saznanjima, u toku je ispitivanje svedoka, ali i dalje češljanje dokumenata o "Skaj" prepisci, koju je ovaj Pljevljak obavljao iz ćelije. On je iz pritovra pušten decembra 2021, a ponovo je uhapšen aprila ove godine.

Bokan i dileri iz Novog Pazara

Prema operativnim saznanjima policije, osoba sa zaštićenim imenom "Bokan" održavala je vezu sa čak stotinak dilera na teritoriji cele Srbije. Poseban "odnos" imao je sa trgovcima droge sa područja Novog Pazara. U toku je predistraga svih ovih informacija i saznanja, do kojih se došlo i analizom komunikacije sa aplikacije "Skaj".

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA