Najnovije

TEMELJNI UGOVOR SE PREISPITUJE: Vlada CG formira komisiju

Crnogorska vlada će formirati Komisiju koja će proveriti da li je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u skladu sa Ustavom Crne Gore.

Abazović i patrijarh Porfirije)

Kandidati za članove te Komisije biće advokat Velibor Marković, Andrej Bracanović, Bojan Božović, dekan Pravnog fakulteta Aneta Spaić, direktorka Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević i članica Upravnog odbora Udruženja pravnika Ana Stanković, prenosi portal RTCG.

Ideja o formiranju Komisije potekla je nakon nedavnog razgovora premijera Dritana Abazovića i predsednika CG Mila Đukanovića.

Velibor Marković je advokat koji je bio deo pravnog tima Srpske pravoslavne crkve, Bojan Božović je državni sekretar u Ministarstvu pravde, a Andrej Bracanović je magistar pravnih nauka koji je asistent na Univerzitetu Donja Gorica.

Podgorički mediji su ranije objavili da su u ovo telo pozvani i dekan Pravnog fakulteta Aneta Spaić, direktor Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević i članica Upravnog odbora Udruženja pravnika Ana Stanković Mugoša.

NJima je poziv za članstvo u tom timu stigao dan nakon što su premijer Dritan Abazović i predsednik države Milo Đukanović na zajedničkom sastanku dogovorili da se uradi dodatna stručna provera ugovora i otklone eventualne nedoumice.

Mediji napominju da su Spaić i Gorjanc Prelević je u ekspertski tim pozvani na predlog Đukanovića.

Spaić ima iskustvo rada u telu koje se bavilo crkvenim pitanjem, pošto je bila članica ekspertskog tima Vlade Duška Markovića koji je početkom 2020. godine pregovarao s ekspertskim timom Mitropolije crnogorsko-primorske o Zakonu o slobodi veroispovesti.

O skandalu koji može da izbije u PSSE pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA