Najnovije

SUĐENJE ZA UBISTVO IVANOVIĆA: Još jedan svedok odbio da svedoči

U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, koje je trebalo da bude održano danas u Prištini, zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, rekavši da "ne želi da da izjavu u vezi sa ovim predmetom".

Oliver Ivanović (Foto: Jutjub)

U izjavi za Kosovo onlajn advokat Dejan Vasić, koji u ovom procesu zastupa Dragišu Markovića, rekao je da to pokazuje neozbiljnost pristupa prethodnog specijalnog tužioca koji je radio na ovom predmetu.

"Posebno odeljenje prištinskog suda nije uspelo ni danas da sasluša trećeg od ukupno četiri zaštićena svedoka jer je i treći svedok rekao da 'ne želi da da izjavu vezanu za ovaj predmet'. Ova situacija prikazuje svu neozbiljnost pristupa prethodnog specijalnog tužioca zbog činjenice da svedoci koji su možda i mogli da daju obaveštenja od značajna listom odbijaju da svedočenje iznesu pred sudom, navodeći različite razloge, pre svega pitanje lične bezbednosti, ne navodeći od koga im navodna opasnost preti, pa do toga da ne žele da daju iskaz u ovom postupku”, kaže Vasić.

Prema njegovim rečima, sudsko veće je ostalo na stanovištu da bi još jednom trebalo obaviti razgovor sa tim svedocima bez prisustva javnosti i odbrane, nakon čega će biti doneta odluka šta će se dešavati u daljem toku postupka.

“Mislim da je glavni pretres došao do kraja i ukoliko se ostane pri ovakvom stavu zaštićenih svedoka smatram da je moguće da se tokom jeseni ovaj postupak okonča i samim tim da se okonča agonija samih optuženih, što smatram da bi trebalo da u konačnom ishodu rezultira oslobađajućom presudom za sve optužene”, zaključio je Vasić.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Sledeća ročišta u slučaju za ubistvo Olivera Ivanovića predviđena su za 16. i 26. septembar 2022. godine.

O vraćanju Vučićevih kredita pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA