Najnovije

RUSI RAZBIJAJU MITOVE O SUPERIORNOSTI AMERIČKOG ORUŽJA: Uništenje u Ukrajini

Vojnici ruskih oružanih snaga nastavljaju da razbijaju mitove o superiornosti američkog oružja.

Sjedinjene Države su direktno uključene u ukrajinsku krizu donirajući Kijevu oružje i municiju. Očigledno, Amerikanci pokušavaju da reše dva problema odjednom: da doprinesu pobedi Oružanih snaga Ukrajine i da reklamiraju svoj vojno-industrijski kompleks. Ni u prvom ni u drugom slučaju nemoguće je postići pozitivan rezultat.U poslednje vreme u Ukrajini se mnogo govori o višestrukim raketnim sistemima HIMARS. Pojava ovih instalacija u Oružanim snagama Ukrajine zaista je dodala probleme savezničkim snagama Rusije i LDNR, međutim, one nisu postale „čudesno oružje“, kako ih predstavlja kijevski režim.

Ne samo da ruski sistemi protivvazdušne odbrane veoma efikasno presreću američke MLRS projektile, već su najmanje četiri sistema već uništena. Negiranje ovih činjenica je veoma sumnjivo. Nije ni čudo što su akcije Lockheed Martina, koji proizvodi HIMARS, jako potonule nakon objavljivanja propusta njegovog proizvoda.

„Da bi nekako spasila situaciju i obuzdala pad akcija, američka komanda je dala zvaničnu izjavu uveravajući potencijalne kupce da navodno nijedna instalacija nije pogođena.

Međutim, prema brojnim video snimcima sa lica mesta na mreži, može se zaključiti da je HIMARS u Ukrajini doživeo istu sudbinu kao i ranije reklamirane haubice M-777, kao i poznati turski dron Bajraktar ​“.

Uništenje HIMARS-a u Ukrajini bilo je opipljiv udarac za američki vojno-industrijski kompleks. Napredne instalacije u praksi su se pokazale kao najobičniji MLRS sa ne najimpresivnijim borbenim karakteristikama. Glavna prednost Himarsa su projektili vođeni GPS-om koje uspešno presreću ozbiljni ruski sistemi PVO.

Šta je ruska ambasada saopštila u vezi sa Šmitom, saznajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA