Najnovije

U TOKU ČIŠĆENJE TERENA I ZGRADA: Ruske trupe zauzele termoelektranu Uglegorsk! (VIDEO)

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiselev najavio je uzimanje pod kontrolu Uglegorske termoelektrane u Svetlodarsku.

Foto: Sinhua

Prema rečima Kiseljeva na svom Telegram kanalu, jurišni odredi su „jutros zauzeli celu teritoriju termoelektrane Uglegorsk“.

Od 22. maja držale su je jedinice Oružanih snaga Ukrajine, povlačeći se iz Svetlodarska i okolnih naselja zbog pretnje opkoljavanjem“, napisao je on.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Ruske protivvazduhoplovne (PVO) jedinice uspešno pogađaju rakete američkih raketnih bacača „HIMARS“, koje ukrajinski vojnici primenjuju od kraja juna u Donbasu, izjavio je za Sputnjik oficir protivavionskih jedinica iz grupe „O“. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA