Najnovije

GRMLJAVINA I ZVIŽDUCI GRANATA: Ovako izgleda ruska kontrabaterijska borba sa artiljerijom Ukrajinaca (VIDEO)

Snimak borbenog rada artiljerijskih ekipa 2. korpusa Narodne milicije LNR u kontrabaterijskoj borbi sa artiljerijom militanata Oružanih snaga Ukrajine prikazalo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak rada artiljeraca Narodne milicije LNR tokom specijalne operacije. Borci koriste samohodne haubice „Msta-S“ i vučne topove „Giacint-B“.

Video prikazuje proces punjenja i gađanja artiljerijskih sistema 152mm. Utovar je odvojen proces, tako da se vrši u dva koraka. Prvo se projektil šalje u komoru cevi, a zatim se stavlja čaura sa pogonskim punjenjem.

Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da su artiljerci, koristeći bespilotne letelice, identifikovali koordinate neprijatelja - lokaciju njegove artiljerije i VBR - a zatim izvršili udar.

Ranije je ruski vojni resor objavio snimak bitke za zauzimanje uporišta Oružanih snaga Ukrajine, u kojoj tenkovi DNR pucaju po neprijateljskim položajima. Kao rezultat ove borbe, uništen je do jednog voda ukrajinskih vojnika i nekoliko komada opreme i naoružanja.

Šef američke strateške komande Čarls Ričard rekao je da najnoviju rusku interkontinentalnu stratešku raketu „Sarmat“ smatra „prokleto dobrom stvari“. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA