Najnovije

POMINJE SE I KIJEV! LIDER DNR NAJAVIO NOVU OFANZIVU: ”Došlo je vreme da se oslobode ruski gradovi u Ukrajini”

Došlo je vreme da se oslobode ruski gradovi u Ukrajini, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Foto: RIA

- Danas je došlo vreme da se ponovo oslobode ruski gradovi koje je osnovao ruski narod: Kijev, Černigov, Poltava, Odesa, Dnjepropetrovsk, Harkov, Zaporožje i Luck - navodi se u saopštenju objavljenom na Pušilinovom Telegramu.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju", pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije "zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima". Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

Snimak borbenog rada artiljerijskih ekipa 2. korpusa Narodne milicije LNR u kontrabaterijskoj borbi sa artiljerijom militanata Oružanih snaga Ukrajine prikazalo je Ministarstvo odbrane Rusije. Video pogledajte OVDE.

Izvor: srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA